yv2023827yv2023827a1a02130

VK Sportphoto

Nieuws

Zechiël: “Sparta wilde dat ik naar Ajax zou gaan”

Moreno

Gjivai Zechiël (19) maakt sinds dit seizoen deel uit van de selectie van Arne Slot. De middenvelder, die de laatste maanden een uitstekende indruk achterlaat, was te gast in de laatste editie van Feyenoord-podcast Kein Geloel, waarin hij onder andere terugblikte op de periode in de jeugd bij Feyenoord. 

Hij begon met voetballen in de jeugd van Swift Boys. Daarna ging hij naar een grotere amateurclub in Rotterdam: XerxesDZB. Daar stond hij al in de picture bij Feyenoord, maar dat hielden zijn ouders nog even tegen, vertelt hij. “Daar was het elke dag presteren, presteren. Ze vonden het op die leeftijd belangrijker dat ik gewoon plezier bleef houden in het voetbal.” 

Toen hij wat ouder werd, bleven de profclubs geïnteresseerd en besloot hij toch de stap naar een BVO te maken. Dat werd Sparta, waar hij tot en met de O14 speelde. “Daarna hadden Feyenoord, PSV en Ajax interesse. Maar ik ben een Rotterdammer, mijn hele familie is voor Feyenoord. Voor mij was het dus wel duidelijk waar ik heen wilde. Sparta had liever dat ik naar Ajax zou gaan”, erkent het talent. “Ook kende ik bij Feyenoord al wat jongens, bijvoorbeeld Lamare Bogarde was een goede vriend van mij. Ajax kwam wat later. Ik dacht: jullie willen mij helemaal niet, jullie willen me alleen uit handen van Feyenoord houden omdat dat jullie concurrent is. Dat is een geweldige keuze geweest.”

Vanaf de O15 speelde Zechiël dus voor Feyenoord. Daar ging het zeker niet meteen van een leien dakje. “In de O15 zat ik zelfs nog veel op de bank. Bij Feyenoord moest je elke dag leveren, bij Sparta kon je wel eens een dag minder trainen. Daar moest ik aan wennen.” Een jaar later, in de O16, was het zelfs niet eens zeker of de middenvelder door mocht stromen naar het volgende jaar in de O17. “Uiteindelijk mocht ik toch door. Dat jaar, bij trainer Davey van den Berg, ging het heel goed. Ik speelde alles. En toen, bam: corona.”

Een jaar later kwam hij in de O18 bij Melvin Boel terecht, de huidig trainer van Feyenoord O21. “Ook van hem kreeg ik veel vertrouwen. Ik draaide een goed seizoen, en toen heb ik ook mijn contract afgedwongen. Alleen het jaar erop (vorig seizoen, red.), in de O21, vond ik moeilijker. Toen kwamen er steeds jongens terug van het eerste die 90 minuten moesten spelen. Daardoor moest ik mijn minuten maken in de O18, dat vond ik mentaal best moeilijk.” Maar toen er na de winterstop een plekje vrijkwam in de O21, omdat Antoni Milambo werd doorgeschoven naar het eerste, maakte Zechiël daar dankbaar gebruik van. “Toen heb ik vrijwel alles gespeeld en ben ik met een heel goed gevoel de zomerstop ingegaan.”

Delen

Reacties

Sparta moet naar Amsterdam verhuizen het zijn nep Rotterdammers!
het is natuurlijk treurig dat sparta een samenwerkingsverband heeft met ajax, maar het was dus gewoon in het belang van sparta zechiel bij 020 te krijgen. als dat slaagt profiteren ze daar later financieel van. al die reacties hier zijn dus nogal overtrokken. het is goed te zien dat spelers toch een eigen keus hebben en die ook kunnen volgen.

verder moet ik het nog maar zien met zechiel, moet nog wel wat stapjes maken. bv eens zorgen dat hij er met kop en schouders boven uitsteekt bij de jo19 (youthleague) en de jo21. daar is hij gewoon 1 van de 11. kokcu, geertruida en zelfs burger waren veel bepalender.
Ze moeten dat hele Sparta gewoon opdoeken

Wat een enorme K club is dat zeg

Liever stadsverraad dan Feyenoord een warm hart toedragen

Wat een stelletje hooghartige lopen daar in de rondte joh!

Voelen zich het “echte” R’dam want in Zuid wonen boeren…

Maar vergeet 1 ding niet

Oost West

Zuid BEST! 5314
Als Sparta wil je gewoon je buurman verslaan, dus logische reactie. Niet te zwaar aan tillen en boven staan.
Heel trots noemen ze zich “Sparta Rotterdam”, maar ze moeten niks hebben van de oorspronkelijke Rotterdamse havenarbeiders ploeg Feyenoord die ze graag minachtend “boeren van zuid” noemen. In plaats van dat ze trots zijn op de ploeg die Rotterdam op de voetbalkaart heeft gezet.
En dan ook nog zoveel mogelijk talenten doorsluizen naar Amsterdam omdat Ajax net als Sparta een zogenaamde “heren” ploeg is.
Gelukkig zijn veel Spartaanse voetballers niet zo anti-Feyenoord als het bestuur van de pro-Ajax Amsterdam club.
En ja, bij Sparta Rotterdam is niet het enige Sparta dus is de toevoeging “Rotterdam” hard nodig om duidelijk te maken over welk Sparta we het hebben, want succesvol zijn ze nu ook weer niet, hadden ze zichzelf maar “Spangen” moeten noemen. Feyenoord is echter uniek, geen vergissing mogelijk, iedereen weet waar Feyenoord vandaan komt en Zechiël is Feyenoorder en daar zijn we hardstikke blij mee en trots op!
Ik denk altijd eerst aan Sparta Nijkerk…
Sparta is gewon een smerige calimero club. Alle Rotterdamse (en regio) talenten beetje doorpassen naar Amsterdam. Eigenlijk zouden Feyenoord en Excelsior een beetje terug moeten plagen.
Precies dat gevoel heb ik ook daarom mag ik sparta echt niet.
Wat een k** club is dat Sparta ook, zo anti-Feyenoord, altijd al geweest. Gelukkig heeft deze jongen ballen.