gimenez

Nieuws

Gimenez: “Volgende week moet de echte droom werkelijkheid worden”

Ference

Gimenez was wederom ontzettend belangrijk voor Feyenoord. Tegen Excelsior tekende hij voor zijn 13de en 14de treffer van het seizoen en zette hij Feyenoord op matchpoint wat betreft de titel. Na afloop kwam hij voor de camera's bij ESPN. 

Allereerst werd Gimenez gevraagd of hij Dirk Kuyt kende: “Ja natuurlijk. Hij was aanwezig op de club de laatste dagen en ik leerde veel over hem.” Gimenez was erg blij met zijn twee goals vandaag: “Voor een spits is het altijd lekker om een goal te maken, en twee is zelfs nog beter.” De eerste liet hij van zijn hoofd glijden: “Als je de bal te hard raakt, dan is de keeper altijd in het midden. Daarom moet je de hoek zoeken en raak ik hem een klein beetje. Ik geloof altijd dat ik nog een kans krijg en probeer daarop voorbereid te zijn. Mijn teamgenoten leveren prima werk en nu was het Quinten die voor 50% van deze goal zorgde.”

Gimenez moest lang wachten tot hij ‘eerste spits’ werd van Feyenoord: “Ik voel me niet zozeer de eerste spits, we zijn een team. Danilo doet zijn werk en ik doe mijn werk. We doen ons best voor hetzelfde team en dezelfde prijzen. Ik voel dus niet dat ik de eerste spits ben, we zijn een team en we zijn niet met elf maar met 25. Het hele team doet zijn best om de titel te winnen.

De Mexicaan heeft veel geleerd sinds dat hij in Nederland is: “Het zijn heel veel dingen waarop ik mezelf heb verbeterd. Dit team wil altijd een speler op topniveau en een spits die druk zet op de laatste linie. Het eerste wat ik moest verbeteren is mijn conditie. We hebben een geweldige staf die ons beter maken.

Zijn prestaties blijven niet onopgemerkt in zijn thuisland: “Het is geweldig om de sombrero’s en vlaggen te zien. Dat was een droom van me en nu leef ik de droom. Volgende week moet de echte droom werkelijkheid worden.”

Uiteraard brengt succes veel interesse met zich mee, zoals we de laatste weken kunnen lezen. Tot slot vroeg Hans dan ook aan Gimenez of hij volgend jaar weer in de Kuip speelt: “Als je het mij vraagt hou ik van deze club, deze club opent de deuren voor mijn naar Europa. Ik weet niet wat er hierna komt. Ik focus me eerst op de volgende wedstrijd en het winnen van een prijs hier. We zien daarna wel wat er gebeurt. Ik wil blijven, maar je weet niet wat er gebeurt.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties