slot-excelsior

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Nu we gewonnen hebben, kan je daar wel wat over zeggen"

Stan

Feyenoord heeft zondagmiddag met 0-2 gewonnen van stadsgenoot Excelsior. In het Van Donge & De Roo Stadion werd een flinke stap gezet naar de titel, die de ploeg van Arne Slot over een week definitief kan binnenslepen. In gesprek met ESPN vertelde de hoofdtrainer van de Rotterdammers over het duel met de Kralingers. 

Het veld van Excelsior was voorafgaand het treffen niet gesproeid, wat zorgde voor een stroperige wedstrijd. “Er zijn heel veel mensen in Nederland tegenstander van kunstgras. Daar behoor ik niet toe, want ik vind het voor een goed voetballend team een geweldige ondergrond", zegt Slot daarover. "Maar dan moet je ook op zaterdagavond spelen, als er een beetje dauw op ligt of het moet gesproeid zijn. Dat was nu niet zo en daarom kon Excelsior het speelplan dat ze hadden geweldig uitvoeren, want die hebben dat heel goed gedaan. Maar dat bemoeilijkt het voor ons wel enorm om ook maar enigszins snelheid in de wedstrijd te krijgen.”

De trainer van Feyenoord was niet verrast over de strategie van de Kralingers, maar heeft er wel een mening over. “Ik had dit al wel zo ingeschat en heb er van de week al met de jongens over gehad dat dat geen frustratie zou mogen zijn. Maar ik ben blij nu we gewonnen hebben, dat je daar wel wat over kan zeggen. We hebben het er allemaal over dat je de Eredivisie zo goed mogelijk moet hebben. Dan vind ik dat je daar wel een regelgeving over moet maken. Dat als clubs toch kunstgras hebben, dat je dan hoort te sproeien. Maar dat is mijn persoonlijke mening die ik uit kan spreken nadat ik gewonnen heb. Dus ik ben geen slechter verliezer, maar het is wel mijn mening.”

Feyenoord won de wedstrijd uiteindelijk redelijk eenvoudig met 0-2, al was Slot verre van tevreden over het duel. “We hebben misschien niet verloren, maar wel heel slecht gespeeld. We hebben veel geluk gehad, al is dat ook kwaliteit trouwens. Dat we de twee kansen die we hadden ook alle twee afmaakten met Santiago Giménez. En Justin Bijlow heeft een aantal keer goed opgetreden. Of je dan heel veel geluk hebt gehad, je hebt in ieder geval het maximale uit deze wedstrijd gehaald.”

Twee goals van smaakmaker Giménez leverde Feyenoord de overwinning op. Een half jaar geleden was de situatie rond de spits nog heel anders, toen Danilo de voorkeur kreeg boven de Mexicaan. “Ik zei elke keer dat Danilo ook elke wedstrijd een goal maakte in die tijd. En dat zijn intensiteit van druk zetten wel genoeg was voor een half uur, maar niet veel langer dan dat. Daar is hij hard mee aan de slag gegaan en we hebben ook ons drukzetten daar iets op aangepast toen hij is gaan spelen."

Tegen Excelsior lukte dat drukzetten niet altijd even goed. "Dat was ook een frustratie in de rust, dat we dat te weinig deden. We willen nog steeds hoog drukzetten, maar toen Danilo speelde gebeurde dat vaker met drie spitsen. Sinds Santiago speelt gebeurt het vaker met de 9 en de 10. Dus met Szymański die naast hem komt.”

Volgens Slot heeft Giménez zich daarin uitstekend ontwikkeld. “Inmiddels is dat veel beter geworden. Ik zal niet zeggen dat hij de spits is waar iedereen een DVD’tje van moet maken als het gaat om drukzetten, maar hij komt wel dicht bij het niveau zoals ik dat graag zie."

Door de overwinning op Excelsior is Feyenoord nog één overwinning verwijdert van de landstitel. Volgende week zondag kan tegen Go Ahead Eagles het kampioenschap definitief behaald worden. “We kijken enorm uit naar volgende week. We hebben onszelf vandaag op 3 matchpoints gezet en we hopen de eerste te verzilveren en dat is aankomende zondag.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties