giovanni-van-bronckhorst

VK Sportphoto

Nieuws

Van Bronckhorst nog niet toe aan nieuwe klus: "Het is lekker nu gewoon nee te kunnen zeggen"

Karst

Ruim 30 jaar geleden begon Giovanni van Bronckhorst aan een succesvolle voetbalcarrière. Na avonturen in Schotland, Engeland en Spanje sluit Van Bronckhorst zijn spelersloopbaan af in de stad waar het allemaal begon. Als hoofdtrainer van Feyenoord won hij maar liefst vijf prijzen in slechts vier seizoen. 

Na een succesvolle periode bij Feyenoord is Van Bronckhorst lang op de achtergrond gebleven. Totdat hij terugging naar zijn geliefde Rangers, waar hij van 1998 tot 2001 als speler actief was. Hij bereikte met Rangers FC de Europa League finale, maar werd nog geen paar maanden later ontslagen. Zijn trainerscarrière staat sinds zijn vertrek uit Schotland eind 2022 op pauze. In gesprek met The Dutch in Spijk vertelt Gio over meer tijd doorbrengen met zijn gezin én de Giovanni van Bronckhorst foundation.

Tijd voor familie
Giovanni van Bronckhorst denkt nog niet aan een nieuwe klus vertelt hij. "Na mijn vertrek als trainer bij Rangers krijg ik aanbiedingen van andere clubs, maar het is lekker nu gewoon nee te kunnen zeggen. Drie dagen in de week gemiddeld ben ik actief voor RTL (Champions League) en de UEFA, maar zeker in het weekend geniet ik er erg van langer bij mijn vrouw Marieke en twee zonen te kunnen zijn. Drie, vier keer per week eten we samen, geweldig. Dat hebben we de afgelopen jaren nooit gehad. Of ik was weg, of ik moest trainen. We spenderen als gezin nu veel tijd met elkaar en dat kan niemand ons afnemen.”

Van Bronckhorst foundation
Zestien jaar geleden hebben Giovanni en zijn vrouw, Marieke van Bronckhorst, de Giovanni van Bronckhorst Foundation opgericht. "We besloten in 2012 die club op te richten. Kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand werken via een onderwijs- en sportprogramma aan hun zelfvertrouwen en toekomst. Het doel is hen een goede start in het voortgezet onderwijs te geven en kinderen aanvoerders te maken van hun eigen toekomst.”

Het hele interview met Giovanni van Bronckhorst kan je hier lezen.

Delen

Reacties

Interview is 4 maanden geleden afgenomen medio september. Gewoon ff voor de beeldvorming.

Helemaal lezen? Dat kan: https://thedutch.edities.nl/najaar2023/44/
Interview is 4 maanden geleden afgenomen medio september. Gewoon ff voor de beeldvorming.

Helemaal lezen? Dat kan: https://thedutch.edities.nl/najaar2023/44/