jean-paul-van-gastel

VK Sportphoto

Nieuws

“Gisteren was het ultieme moment om weg te lopen van Ajax"

Van de redactie

Jean-Paul van Gastel vind dat het gelijke spel in de Klassieker voor Feyenoord een gemiste kans is in de race op het kampioenschap, zo vertelt hij bij FC Rijnmond.

“Het voelt als een teleurstelling. Maar ik denk dat als je de wedstrijd hebt gezien, dat een gelijkspel wel reëel is”, aldus de oud-assistent trainer.

Volgens Van Gastel is het goed dat Feyenoord de Klassieker heeft benaderd als een normale wedstrijd. “Het is knap dat Feyenoord gespeeld heeft zoals ze altijd gespeeld hebben. En het is belangrijk dat je de emoties onder controle houd, zowel binnen als buiten het veld. Volgens mij is dat aardig gelukt. En daardoor hebben ze ook gewoon een goede pot neergelegd.”

“Ze zijn nu op de helft', aldus Van Gastel over de titelkansen. “Ze hebben het aantal punten die ze nodig hebben om bovenaan te staan, maar er zijn een aantal clubs die heel dicht bij staan.” 

Volgens Van Gastel heeft Feyenoord de kans gemist om Ajax een duw te geven. “Gisteren was het ultieme moment om weg te lopen van Ajax. Het is een gelijkspel gebleven, dus die blijven wat dichterbij dan gehoopt. Je hebt ook nog steeds Twente en PSV en AZ die daar tussen staan.” 

Delen

Reacties

Mooi dat we bovenaan staan. Hup Feyenoord.
Ik zie AZ als de grootste bedreiging, wat denken jullie?
Dit is nog lang niet beslist. Woensdag gewoon de draad weer oppakken, en de 3 punten mee naar huis nemen.