fey-lont-feyeintracht

Foto: Feyenoord. Lont in duel met een speelster van Eintracht.

Vrouwen

Groeiend aantal (jeugd) internationals bij Feyenoord Vrouwen

Saskia

Met al het nieuws rond het EK van de mannen in Duitsland, dat aankomende vrijdag losbarst, zou het nieuws rond de vele (jeugd)internationals bij de Feyenoord Vrouwen  bijna verloren gaan. De afgelopen en komende weken staan voor de verschillende jeugdteams van de KNVB veel wedstrijden op de planning. Dat de gestage opbouw van de opleiding voor meiden de goede kant opgaat bewijst het aantal (jeugd)internationals. 

Hieronder een overzicht van alle (jeugd)internationals van Feyenoord:

Oranje Vrouwen

Jacintha Weimar mag zich de tweede helft van juni melden bij de Oranje vrouwen voor 2 trainingsstages in aanloop naar de interlandperiode van 8 tot 16 juli. Weimar zit vaak bij de selectie van Leeuwinnen al wordt er niet op veel speelminuten gerekend.

Oranje O20

Ziva Henry en Noëlle van der Sluijs zitten bij de voorlopige selectie voor het WK O20 dat plaats zal vinden in Colombia. 22 juli wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. Van de 36 speelsters in de voorlopige selectie mogen er uiteindelijk 25 mee naar het WK.

Oranje O19

Van 14 tot en met 27 juli vindt het EK voor meiden onder 19 plaats. Een selectie van 21 speelsters reist af naar Litouwen. Gisteren werd bekend dat 25 speelsters geselecteerd zijn voor de eerste voorbereiding hierop. Namens Feyenoord meldden Dechamaily Lont en Nienke Mulder zich in Horst. Op 3 juli wordt de definitieve selectie voor het toernooi bekend.

Oranje O16

Oranje O16 speelt in juli het traditionele Nordic Tournament in Finland. In de voorlopige selectie mag Feyenoord zich met 5 speelsters zelfs hofleverancier noemen. Ook Twente is met 5 speelsters goed vertegenwoordigd in de voorlopige selectie. Otylia El Belati, Isa Korteweg-Maris, Abigayle van Lint, Kim Rietveld en Jayda Vinckers maken kans om geselecteerd te worden voor de definitieve selectie.

Oranje O15

Tot slot de benjamins van Oranje: 15 juni staat een oefenpartij tegen de VS gepland. Ook hier is Feyenoord goed vertegenwoord met drie speelsters. In de selectie zitten Anne Boers, Tatem Haverhoek en Jette Wessels.

Via 1908.nl en de socials blijf je op de hoogte van de Feyenoord meiden in Oranje!

Volg ons via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties