UEFA Champions League groep E | 2023/2024 | Feyenoord Atlético Madrid SS Lazio Roma Celtic Football Club

In beeld

Groep E • Atlético en Celtic winnen overtuigend, Lazio speelt gelijk in derby

Stan

Nadat vorige week de vierde speelronde in de Champions League op het programma stond, moesten de ploegen uit Groep E ook dit weekend weer aan de bak. Daarbij wisten Atlético Madrid en vooral Celtic een overtuigende overwinning te boeken, terwijl Lazio na het verslaan Feyenoord in de derby op een doelpuntloos gelijkspel bleef steken.

Atlético Madrid - Villarreal (3-1)
Nadat Atlético Madrid midweeks via een overtuigende 6-0 overwinning wist af te rekenen met Celtic, kwam zondag in de Spaanse competitie Villarreal op bezoek. El Submarino Amarillo valt dit seizoen tegen en ontsloeg voor het duel al de trainer van dit seizoen, maar komt na 20 minuten wel op voorsprong via Gerard Moreno. De duidelijk betere thuisploeg gaat dan op zoek naar de gelijkmaker en vindt die in de extra tijd van de eerste helft, als Axel Witsel een strakke voorzet van Antoine Griezmann binnenschiet. Atléti blijft in de tweede helft overheersen, maar heeft tot de 80 minuut nodig om via een intikker van diezelfde Griezmann op voorsprong te komen. Vijf minuten later gooit de ploeg van Diego Simeone de wedstrijd definitief op slot als invaller Samuel Lino na aangeven van Pablo Barrios de bal achter doelman Filip Jörgensen werkt.

SS Lazio - AS Roma (0-0)
Met een overwinning in de Champions League op Feyenoord tankte Lazio vertrouwen richting misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar: de Derby Della Capitale, het treffen met stadsgenoot AS Roma. Er ontvouwt zicht een wedstrijd waarin beide teams tot kansen komen, oud-Feyenoorder Rick Karsdorp lost in de beginfase zelfs twee maal een schot, maar nauwelijks écht gevaarlijk worden. De Romeinse derby eindigt daarom in een bloedeloze 0-0, waardoor het Lazio van Maurizio Sarri na 12 wedstrijden teleurstellend 10e staat.

Celtic - Aberdeen (6-0)
Celtic werd in de Champions League flink te kijk gezet door Atlético Madrid en kreeg zondag tegen Aberdeen de kans zich te herpakken. Dat deden de mannen van Brendan Rodgers overtuigend: al na 16 minuten stonden The Bhoys op een 2-0 voorsprong door doelpunten Yang Hyun-Jun en Kyogo Furuhashi. Wie op meer goals zat te wachten van de kant van Celtic moest even geduld hebben: pas in de 77e minuut volgde de 3-0 uit een strafschop, die werd benut door Luis Palma, die in het duel drie assists zou leveren. Daarmee is het echter nog niet klaar in Glasgow, want in de extra tijd komt Celtic helemaal los. In minuut 90+2 is het David Turnbull die raak schiet en daarna is het de ingevallen Zuid-Koreaan Oh Hyun-gyu die de show steelt met een doelpunt in de 96e en 99e minuut. Zo wint de Schotse ploeg met dezelfde stand als dat ze tegen Atlético verloren: 6-0.