UEFA Champions League groep E | 2023/2024 | Feyenoord Atlético Madrid SS Lazio Roma Celtic Football Club

Groep E • Iedereen wint in aanloop naar de Champions League

Nigel

Na een 4-0 overwinning in De Kuip tegen Vitesse is het weer tijd voor de Champions League! Woensdagavond om 18:45 staat de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma op het programma. In Glasgow staan Celtic en Atlético Madrid tegenover elkaar. Alle ploegen in Groep E hebben een uitstekende generale gehad richting hun Champions League-krakers. Feyenoord, Celtic, Lazio en Atlético hebben dit weekend drie punten behaald.

Lazio Roma

De Romeinen kende een lastige start van het seizoen, maar de ploeg van Maurizio Sarri lijkt langzaamaan weer op de rails te komen. De Italianen speelde afgelopen weekend een uitwedstrijd tegen Sassuolo en wist deze met 0-2 te winnen. Al in de eerste helft stelde Lazio Roma orde op zaken door na 35 minuten al de 2-0 voorsprong in handen te hebben. Net als Feyenoord heeft Lazio Roma haar competitiewedstrijd rustig kunnen afwerken in aanloop naar de Champions League-wedstrijd. In de Serie A staat Lazio Roma momenteel op de negende plaats.

Atlético Madrid

Ook Atlético Madrid blijft winnen. De Madrilenen wisten gemakkelijk te zegevieren op bezoek bij Celta de Vigo met 0-3. Celta-keeper Villar pakte in de 25e minuut een rode kaart. Na een voorzet van Hermoso liet Villar de bal los, waardoor Morata snel bij de bal kon komen. De Celta-goalie wilde zijn fout nog herstellen, maar was te laat, waardoor hij Morata raakte. Atlético Madrid scoorde vervolgens uit de penalty, nam een 1-0 voorsprong en speelde met een man meer op het veld. Met 10 tegen 11 wisten de Madrilenen gemakkelijk de uitwedstrijd met 0-3 te winnen bij Celta. Atlético Madrid staat momenteel op de derde plaats in LaLiga.

Celtic

Tot slot kende ook Celtic een succesvolle middag. De Schotten wonnen met 1-4 bij Hearts. Na 51 minuten stond het al 0-3. Hierdoor kon Celtic ook spelers rust geven in aanloop naar de wedstrijd tegen Atlético Madrid. Hearts kwam nog terug tot 1-3, maar uiteindelijk wist Celtic nog de 1-4 op het scorebord te zetten. Celtic is momenteel koploper in Schotland.

Bekijk hieronder de samenvattingen van de tegenstanders van Feyenoord in Groep E van de UEFA Champions League in hun nationale competities.