milambo

VK Sportphoto

Nieuws

Milambo: "Scoren in De Kuip voelt goed"

Van de redactie

Antoni Milambo glunderde van trots na afloop van het gewonnen duel tegen Vitesse. De 18-jarige middenvelder mocht invallen en scoorde de 4-0 voor zijn ploeg. Zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd in de hoofdmacht. Na afloop sprak de middenvelder met Feyenoord Media.

"Ik sta hier met een goed gevoel. Ik denk dat iedereen die de jeugdopleiding heeft meegemaakt wel een goal wil maken in De Kuip, dus dat voelt heel goed", begint Milambo. "Leo Sauer had de bal aan de linkerkant. Ik zag hem naar binnen gaan en opkijken. Toen dacht ik van, ik loop er in en het enige wat ik dacht was die bal verlengen. Hij viel er gelukkig in."

Milambo is een jongen van Varkenoord. Zijn ploeggenoten waren dan ook trots op de jonge middenvelder. "Ja, ze vonden het heel mooi. Lutsharel ken ik al heel lang, dus hij vond het ook heel mooi. Hij heeft me ook een soort motivatie bericht meegegeven. Het is heel mooi dit, maar er moet nog meer komen en dat ik hard moet blijven werken om mijn doelen te behalen", aldus Milambo.

Vooral op het fysieke vlak heeft de 18-jarige speler zich geconcentreerd. "Fysiek en het mentale gedeelte hoort daar natuurlijk ook bij. Als je een keer niet invalt of iets, dat je er wel bij moet blijven met je hoofd. Je moet altijd je best blijven doen om toch in te vallen en vandaag is dat gelukt, maar het belangrijkste is wel dat we als team winnen."

Na afloop werd Milambo door de spelers naar voren geschoven om het publiek in de Kuip te bedanken. "Dat voelt heel goed. Ik hoop dat het ook niet de laatste keer is dat ze mij toezingen."

Delen

Reacties

Deze jongen is 18 jaar, af en toe invallen is goed, maar basis zal het dit seizoen niet worden. Dat is ook helemaal niet erg, die leert zo ook genoeg.
Geweldig dat hij scoorde, op pass van andere jonge speler.
De pech voor Milambo is dat het middenveld dit seizoen waanzinnig goed rendeert. Het aantal assisten valt daarbij op.

Vorig seizoen:
Wieffer 5
Szymański 4
Timber 3
Kökçü 2
Bullaude en Toornstra 1

Dit seizoen:
Stengs 6
Timber 5
Lingr 1

Dus dit kwartseizoen al 12 en vorig seizoen 16.

Doelpunten dit seizoen:
Stengs 3
Wieffer 2
Timber, Lingr en Milambo 1

Doelpunten vorig seizoen:
Szymański 9
Kökçü 8
Timber 2
Wieffer 1

Dat is 20 om 8 en is wat meer in verhouding.

Lastig voor Milambo en Zechiël om bij zo'n goed middenveld aan speelminuten te komen en dan heb ik Zerrouki nog niet eens benoemd.
Mooie cijfers ja! En dat terwijl de “geweldige kenners” op deze site alsmaar aangaven dat er slecht was ingekocht omdat het middenveld bagger zou zijn. Onderhand is het onze beste linie!!
@FeyenoordTM heb je al dingrn gehoord voor van de winter? Laatst zei je een cm. Kan me daarnaast voorstellen dat we graag een goede rechts buiten aab de selectie toe willen voegen. En dan uiteraard afscheid nemen van dilrosun en Ali. Daarnaast minteh een huurling en erg blind.
Genoeg, maar speelt nu niks. Is gelukkig ook nog maar oktober.