kokcu-lazio-uit

Europees

Groep F • SS Lazio doet goede zaken

Ference

SS Lazio heeft goede zaken gedaan in Poule F. Om 18:45 uur trapten de Italianen in het eigen Stadio Olimpico af tegen FC Midtjylland. Ondanks dat de Romeinen op achterstand kwamen, hadden ze het overwicht. Uiteindelijk heeft dit zich uitbetaald in een 2-1 overwinning. Hiermee komt Lazio op een totaal van acht punten in de poule.

Het begin was voor de Denen hoopvol. In de 8'ste minuut zette Isaksen Midtjylland op voorsprong. Lazio zette vervolgens aan en kwam 10 minuten voor het einde van de eerste helft op gelijke hoogte door middenvelder Milinkovic-Savic. In de 58'ste minuut zette Spanjaard Pedro de eindstand op het bord. Kijkend naar de statistieken van de UEFA was dit vrij terecht. Lazio had namelijk op bijna alle vlakken wel het overwicht, met 57% balbezit tegen 43%, 17 schoten tegen 7 van Sturm Graz en 6 corners tegen 1. Lazio kan overwintering dus niet meer ontgaan. In de laatste speelronde van de groepsfase komt Lazio naar de Rotterdamse Kuip.

SS Lazio 2 - 1 FC Midtjylland:

8' 0-1 Isaksen

36' 1-1 Milinkovic-Savic

58' 2-1 Pedro

Opstelling SS Lazio: Provedel, Hysaj, Mario Gila, Romagnoli, Marusic; Milinkovic-Savic (C), Antonio, Basic; Felipe Anderson, Cancellieri, Zaccagni.

Opstelling FC Midtjylland: Lossl; Andersson, Dalsgaard, Sviatchenko (C), Paulinho; Martinez, Charles, Evander; Isaksen, Dreyer, Chilufya.