yv20221027yv20221027a1a03151

VK Sportphoto

Europees

Sturm Graz - Feyenoord • 1 - 0 [FT]

Ference

In de vijfde groepsfasewedstrijd van de UEFA Europa League 2022/23 heeft Feyenoord een teleurstellend resultaat neergezet. De ploeg van trainer Arne Slot verloor in blessuretijd met 1-0 in Oostenrijk, wat de kans op overwintering in de Europa League flink doet afnemen. Feyenoord lijkt op de laatste speeldag alle zijlen bij te moeten zetten om overwintering mogelijk te maken. Feyenoord kan in alle rust toeleven naar dit cruciale duel tegen Lazio, aangezien er dit weekend geen competitie-wedstrijd op het programma staat. 

Hoewel Feyenoord een degelijke eerste helft speelde, zakte het na de rust heel ver terug in niveau. Feyenoord zette de controle op de wedstrijd en gecreëerde kansen niet om in een voorsprong. Na rust leken de Rotterdammers het helemaal kwijt. Sturm Graz kwam beter in de wedstrijd en begon sinds het invallen van ex-Sparta spits Emegha kansen te creëren. Sturm Graz rook bloed, wat in de slotminuut van de wedstrijd resulteerde in een Oostenrijkse overwinning. Invaller Kiteishvili schoot de bal binnen na een corner. 

 

Sturm Graz 1 - 0 Feyenoord [FT]:

94' 1-0 Kiteishvili

 

Opstelling Sturm Graz: Siebenhandl; Gazibegovic, Affengruber, Wüthrich, Dante (91' Schnegg); Ljubic, Hierländer (C) (55' Kiteishvili), Prass, Horvat; Ajeti (55' Emegha), Bøving (83' Jantscher). 

Wissels: Schützenauer, Giuliani, Borkovic, Kiteishvili, Jantscher, Demaku, Oroz, Emegha, Ingolitsch, Schnegg, Fuseini en Wels. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, López; Timber, Kökcü (C), Szymański (67' Pedersen); Jahanbakhsh (60' Wålemark), Danilo (85' Gimenez), Dilrosun. 

Wissels: Marciano, Wellenreuther, Pedersen, Bjørkan, Rasmussen, Paixão, Hartman, Wieffer, Wålemark, Benita, Gimenez en Bullaude. 

 

Scheidsrechter: Espen Eskås

 

Laat in de reacties weten wat jullie denken dat de einduitslag wordt! 

Delen

Reacties

Het wordt nu toch wel eens tijd dat de tacticus in Slot weer gaat opstaan, en dat hij vooral voorin de logische keuzes gaat maken.

In wedstrijden waar je rommelaar Danilo nodig hebt, stelt die Gimenez op, en vandaag had hij juist gezien de zijkanten, links op links en rechts op rechts juist voor Gimenez moeten kiezen. Je hebt een brede selectie, maak er dan ook gebruik van. Hij hoeft van mij niet vaak te wisselen, als hij het maar tactisch sterk doet, en vooral dat deed hij vandaag niet. Geertruida op het middenveld neerzetten als het al niet loopt, hoe dom kun je zijn? Je hebt met Bullaude en Wieffer 2 echte middenvelders op de bank.

Waar het vorig seizoen niet op kon qua Europese wedstrijden, kan het nu na volgende week zomaar voorbij zijn.
De 2e helft was echt om je te schamen. Wat een niveau… ongekend. Je ziet het heel de tweede helft al aankomen dat je ergens eind vd wedstrijd gewoon zonder spuug van achter genomen gaat worden en je met 0 punten vertrekt uit Oostenrijk terwijl je weet dat lazio zn wedstrijd wel heeft gewonnen.

Als je volgende week ook zo speelt krijg je gewoon weer op je klote van lazio.

Waarschijnlijk hebben we volgende week ook weer een compleet ander elftal dan vandaag, er wordt iedere wedstrijd gewisseld alsof het niets is. Geen vaste basis, iedereen doet maar wat, schandalig. Spelers hebben geen vertrouwen, staan onder druk om te presteren, de ene keer sta je 2x achter elkaar basis, dan sta je weer 3 wedstrijden reserve.

Geertruida ene keer op 6, dan ineens weer rb. Szymanski rechtsbuiten dan weer aanvallende middenvelder. Hancko linksback dan weer centraal.. er is op dit moment geen touw aan vast te knopen voor ons als supporter. Moet je nagaan hoe de spelers zich voelen.
Kan slot hier niet 100% schuld aan geven, we hebben ook geen fatsoenlijke vervanging voor sinisterra/Nelson en aursnes gehaald.
Ik geef slot ook niet 100% de schuld, maar we hebben geen basis/vaste 11. Het is voor iedereen iedere week weer een verrassing waar die speelt of dat die speelt. Spelers kunnen niet aan elkaar wennen, er kan geen vaste tactiek worden bepaald.
Kijk, vorig jaar zijn we gewoon gigantisch verziekt met de heerlijke resultaten in Europa. Dit jaar gaat de eredivisie beter dan het begin van vorig jaar, Europa valt iets wat tegen maar heb je ook gewoon met domme pech te maken want je bent alleen tegen Lazio weggespeeld. Voor de rest val en staat het gewoon niet zoals het dat vorig jaar wel deed, heeft ook wel te maken met de leeftijd van die ploeg toen. Over 2 weken is het winterstop, in die winterstop gaat het echt goed komen tijdens een trainingskamp
Wanneer krijgt Benita nou onderhand eens de voorkeur boven Pedersen. Echt klote dat we hem niet hebben weten te kunnen verkopen voor een leuke prijs…
Als Feyenoord en midtjylland winnen staan allen op 8 punten en maakt het onderlinge resultaat tussen Feyenoord en lazio niet uit. Dan is doelsaldo doorslaggevend
Jawel, eerst onderling resultaat en dan pas doelsaldo. Richt je maar tot plek 3 om positief te blijven
Ik respecteer Slot enorm maar snap de ballen van zijn tactiek/wissels.
De tweede helft schaam je je toch gewoon als Feyenoord supporter? Wissels valt genoeg op aan te merken, maar mag van mij ook wel een keer gezegd worden waar het op staat: geen enkele buitenspeler kan minimaal twee wedstrijden op rij een redelijk niveau halen, middenveld mist toch nog creativiteit en er kan niemand echt op 6 spelen, geen enkele linksback voldoet..
Sini absoluut, maar een Malacia zie ik ook graag weer in het shirt
In theorie wel ja minimaal 2 doelpunten meer scoren dan Lazio en Midtjylland winnen van Sturm Graz. Geloof dat het dan nog steeds kan
Jazeker kunnen we 1e worden.

Winnen van Lazio en Mydtjylland wint van Sturm Graz.

Allemaal op 8 punten en dan is het doelsaldo toereikend.

Hangt er dan van af hoeveel Feyenoord (+3) en de Denen (+2) winnen.
In de periode augustus-september was er het logische argument dat er wel erg veel nieuwe spelers moesten worden ingepast die ook nog eens relatief laat in de transferwindow waren gekomen. Maar als dan de conclusie dat je eind oktober veel slechter speelt dan half september, dan is er iets anders aan de hand.
In ieder geval kan worden geconstateerd dat Feyenoord vóór de wedstrijden met het onnodige 5-3-2 experiment aanzienlijk beter speelde dan erna. Ja, de wedstrijd tegen AZ was aardig en de winst daar niet onverdiend, maar dat had ook heel veel te maken met de ruimte die AZ, dat ook aanvallend wilde spelen, ons liet. Kijk, wat dat betreft, ook naar de wedstrijd van AZ tegen Excelsior.
Ook werd vanavond nogmaals duidelijk dat een middenveld met zowel Kökcü als Timber (veel) te veel van het zelfde is. Met Kökcü in een relatief goede vorm, ligt het voor de hand om Timber eens op de bank te houden en bv Wieffer te laten spelen. Ten slotte is er de schrikbarende slechte vorm van al onze aanvallers. Met spitsen die zo weinig dreiging hebben, kun je, zoals vanavond in de eerste helft, best veel balbezit hebben en tot de tweede lijn aardig voetballen maar scoren is er niet of nauwelijks bij. In dat opzicht was de eerste helft van vanavond identiek aan de tweede helft van zaterdagavond, zoals de eerste helft van zaterdag en de tweede helft van vandaag bijna identiek bleken.
Dit soort zaken benoemen en van een eerlijke verklaring voorzien, is nu de eerste verantwoordelijkheid van Arne Slot. Man en paard noemen is daarbij noodzakelijk, want de wanprestatie van de tweede helft is zo groot dat (ver-) schuilen niet meer kan en mag.
Ik denk dat Pedersen onvoldoende groeit en dat Benita de nr twee op rechtsback is. Als Hancko in het centrum blijft zou ik Hartman boven Lopez verkiezen. Verdedigd beter en aanvallend nog wat onzeker maar is niet zo nonchalant als Lopez. Wieffer is op 6 fysiek niet sterk genoeg. Dermane kan daar wennen tegen mindere tegenstanders maar dat is echt ons zwakke punt.
Veel mensen zeiken spelers en coach af maar het feit is gewoon dat we zonder een aursness achtige speler onze spelers spelen met een handicap. Technische leiding heeft gefaald.
“Nu hebben wij een sterke brede selectie” kan dit echt niet meer aanhoren sorry
Dit heeft idd ook te maken met de afwezigheid van een speler met de kwaliteiten die Aursness heeft. Maar het heeft net zo veel te maken met de bizar slechte vorm van eigenlijk alle spitsen. Het heeft ook te maken dat Kökcü en Timber 2 x het zelfde is.
Achteraf kun je zeggen dat de technische leiding beter eerst Zerrouki had kunnen halen, maar ja als dan relatief laat Kökcü vertrekt had je een middenveld met Aursness en Zerrouki gehad en dan was dat weer niet zo goed geweest.
Nu kun je vooral constateren dat een overbodig experiment met een andere veldbezetting (verantwoordelijkheid technische staf) de opmaat is geweest voor slechter voetbal in de wedstrijden sindsdien en dat te veel spelers individueel onder de maat presteren. Dus nu (alleen) met de vinger wijzen naar de directie c.s. is onzin.
Deels eens hierin ik denk alleen dat wanneer je en Aursnes en Zerrouki in het zou hebben er in "dit huidige" Feyenoord nog genoeg middenvelders over zouden blijven in de stijl van Kökcü. In mijn optiek had je beter een late deal van Kökcü kunnen opvangen dan deze dreun van Aursnes.

Dat is eigenlijk het enige dat ik hierin anders zie dan opmerking hierboven. Volledig eens dat Timber en Kökcü teveel van hetzelfde is en dat vorm van spitsen volledig weg is. En dat is gek want zeker Gimenez zat er vol in, in Mexicaanse competitie. Heeft ie de vorm ergens op vliegveld laten liggen of komt het door dat hij niet direct het vertrouwen heeft gekregen. Hetzelfde vind ik ook voor Bullaude en Paixão geef die jongens meer het vertrouwen.
Voorhoede krijgt geen bruikbare aanvoer. Lange bal onzuiver. Voorzetten te laag te hoog te ver voor of te ver achter de man. Korte combinatie verzandt. Maar defensief brengt deze voorhoede ook te weinig. Wahlmark verzaakt mega. Alir idem. Met twee vleugelverdedigers die ook niet al te sterk zijn heb je zowel in balbezit als in balbezit tegenstander een probleem. En dan verstaan ze elkaar ook niet.
Heel zuur dit verlies. Zwaar verdiend wel maar de nummers 1 en 2 van de poule vandaag kunnen volgende week allebei nog uitgeschakeld worden. Als Feyenoord van Lazio wint en mittyland ziet de poule er zo uit: 1 Feyenoord 2 mittyland 3 lazio 4 sturm. Dus er is nog een kleine kans dat we doorgaan en de poule winnen.
Ik heb toch gelijk? Feyenoord heeft nog steeds het beste doelsaldo van de poule en komt dus na winst op lazio op 8 punten met het beste doelsaldo bovenaan te staan indien sturm graz verliest.
Moet je minimaal 2 doelpunten verschil winnen, zie het echt niet gebeuren met dit voetbal
Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe wil je in godsnaam in deze dramatische vorm van Lazio winnen? 🤷🏻‍♂️ Ik heb me er psychisch al bij neergelegd dat we vierde worden, kan het alleen nog maar meevallen.
Ik ook al, op AZ en sturm thuis na hebben we nooit langer dan 30 minuten fatsoenlijk kunnen spelen. En vaak zelfs nog minder
Ik dacht dat die analist net zei dat we geen 1e meer kunnen worden vanwege onderling resultaat? Die kale kletser zei dat net na de wedstrijd toen ze de stand bekeken, weet niet of meerdere dat hebben gehoord?
Mittyland was 2 x 2-2. Win je met 3 doelpunten verschil van lazio sta je gewoon eerste hoor. Dan is het onderling resultaat beter.
Wel beetje realistisch blijven man 😅
Klopt dus wel bij winst van minimaal 2 doelpunten meer dan Lazio staan wij boven Sturm Graz en Lazio Roma op basis van onderling resultaat en doelsaldo als dan ook Sturm Graz verliest van Midtjylland met 1 doelpunt verschil minimaal staan wij op doelsaldo weer terug bovenaan
Dat klopt alleen als we met meer dan 2 doelpunten verschil winnen. Onderling resultaat telt eerst
Om te janken , zo slecht... En dan *** szymanski eruit om ..... Jawel de grote Pedersen erin te zetten....?
Laten we het beetje druk dat we zetten weghalen en een halve verdediger erin zetten, applaus voor dat inzicht.


En dan in de 85e minuut pas iets gaan veranderen aan de voorhoede, terwijl er 3 zuiver kansen worden verprutst
Volgens mij weet die jahanbak iets van slot want die blijft ie maar opstellen!!!! Wat is dat een waardeloze voetballer zeg
Je wordt straks gewoon 4e, we weten onderhand toch allemaal hoe Italianen spelen?
Wordt net zoals tegen Fenerbahçe toentertijd enz
Je kan voorin opstellen wie je wilt, maakt weinig uit, met de rust moet je gewoon voor staan met die kansen en voor de rest zijn het allemaal leuke spelers, maar geen enkele die zegt van tot hier en niet verder, ze laten het gewoon gebeuren.
En dat ze conditioneel nog niet op orde zijn, verbaasd me bijzonder, er liepen er echt een stel op hun tandvlees.
Serieus kijk eens naar je middenveld 3 de zelfde types en dan heb je goals nodig en dan haal je aanvallende spelers uit voor een verdediger WTF dit wordt weer een mooi *** jaar wat betreft voetbal 😂😂😂
Vorig seizoen is dus echt een uitzondering geweest. Nu zien we weer het oude vertrouwde Feyenoord terug.
Er is echt totaal geen lijn in te ontdekken en dat kunnen we Slot wel aanrekenen. Hij wordt als een halfgod behandeld maar tactisch klopt er weinig van en iedere keer van opstelling wisselen helpt dit team ook niet.
Het middenveld is zo instabiel met zo weinig kwaliteit. Timber kokcu en szymansky kan echt niet. Szymanski kan maar 1 helft volhouden, timber en kokcu vullen elkaar niet aan. Graag een echte linksbuiten ipv dat geschuif met de nummer 6 en linksbuiten. Geef Paixao en wieffer maar de kans.
Kan me in heel veel reacties hier erg vinden, dacht dat we al dieptepunt hadden gehad maar we dalen alleen maar verder af naar beneden. Wat een afgang is dit zeg
Wordt een leuke donderdag volgende week!
Rustig aan vanavond kameraden, komt allemaal goed!
Ik wist niet dat het G elftal van Feyenoord ook europees speelde...
Wat een stelletje slappe zakken , duur betaalde profs. Dik verdiend verloren . Ze verdienen de volgende ronde echt niet. Ben altijd positief . Nu heb ik de moed verloren
Denk niet dat we met een andere trainer per se beter hadden gespeeld. Eens dat de wissels beter konden, maar als je met zo weinig enthousiasme de duels aangaat dan komt er niks van.
Schaam je echt volledig kapot, HELE 2e helft NIKS
Wat een dramatisch *** team en slot erbij
Niet gelijk naar een trainer wijzen, ja de wissels zijn geen versterking geweest.

Maar dit Feyenoord is onherkenbaar geworden in vergelijking met vorig seizoen, er werd bij a constant druk gezet op de helft van de tegenstander dat gebeurd nu nauwelijks.

Schaam ik me voor de wanvertoning jazeker,

Hoop zo dat de komende weken de draai eindelijk eens gevonden gaat worden al wordt het wel lastig als het nu al maanden niet lukt
Schandalig de 2 de helft. En ja dan valt in de laatste minuut, wanprestatie.
Slot wat ga je doen???? Geen pressing geen beleving geen geslaagde voorzetten. Lopez onhandig tot dom. Defensief onvdoende door wahlmark door kokcu door Lopez. Scaamtevol naar huis.
Precies dit dus.... En laten we effe ophouden met excuses te verzinnen van alle nationaliteiten in het team... Het zijn allemaal jongens die toch aardig tegen een bal kunnen trappen die tijd is wel echt voorbij.

Weer ook beginnen met Alireza, en niet gewoon met Szymanski op de rechterkant. En dan ook wisselen voor Wålemark die altijd naar binnen moet draaien om ze goede voet te kunnen gebruiken. Laat die jongen dan invallen voor Dilrosun. Of laat Paixão een keer zijn gang gaan daar.

Weer niet beginnen met Q. Die oogt naar mijn idee beter en meer zekerheid hebben dan Lopez.
Slot weer tactisch gefaald de tweede helft.
Szymanski eruit was het einde van alle aanvallen van feyenoord, wat een kansloze wissels van Slot
Kan leuk voetballen maar verliest ieder duel. Slappe hap die pool
Nee geen slappe hap verkeerde positie,
Hadden het in de 1e helft moeten benutten. . Tweede helft bagger, met de wissels ook geen beste beurt en dan de deksel op de neus in de laatste minuten . Jammer maar gezien de tweede helft helaas terecht.
Eerste helft 61% balbezit... minimaal 4 echt serieuze kansen, dan tweede helft 0,0 aan voetbal gezien. En dan nog het wisselwanbeleid van onze vriend Slot waar ik geen ***** van snap.
Hevig teleurgesteld hier. Ik snap werkelijk niet wat er gebeurde in de 2de helft. Alles verkeerd. Coach, invallers en de basisspelers. Bizar.
Ze mogen lekker sterven.
Vieze honden.
Lekker Slot !!!! Goede wissels je heb goals nodig dus geen petersen 😭😭😭😭😭 sorry maar ze hebben het verdiend
Optieven met slot *** trainer , vriendjespolitiek lekker voor hem
Blijkbaar vinden ze het allemaal wel best. Prima zet ik lekker de tv uit
Je hoeft geen trainerscursus te hebben gevolgd om te zien dat het een heel matig elftal is.
Geen overzicht, geen zelfvertrouwen, en een matige techniek. Meer kun je niet verwachten van spelers die verhuurd mochten worden of voor een appel en een ei gehaald konden worden.
Wat een enorm verschil met de selectie van vorig seizoen.
Ben bang dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat..,
Ben het met je eens dit gaat helemaal fout voor de rest van het seizoen
Dilrosun 0,0... waardeloos deze jongen. En dan triest dat alleen Trauner en Bijlow het niveau halen die je moet hebben op Europees niveau.
Snap die hele slot niet, er staan spelers in die niks brengen waardeloos Europees geloof ik er niet meer in. Maar als je zo de competitie speelt dan wordt je 6e. 6 min voor onze Mexicaan schandalig!!!! Slot
Dit is gewoon drama ook weer onbegrijpelijke wissels je mag gewoon blij zijn als je gelijk speelt die gasten zijn veel feller
Die nummer 6 in de winter mag wel snel komen en er snel staan.. Slot blijft maar schuiven met de middenvelders en Geertruida, allemaal niks op die positie.
Gewoon een sobere balafpakker die overzicht houdt en naar de goede kleur speelt, zou de rust geven die dit team overduidelijk niet heeft.

Maar wie?
Die walemark kunnen ze beter verkopen die wordt niet beter
Mist vooral power in de duels. Vind die gele kaart prima voor hem
Andere positie, die op links.....
Drama, dit is geen team opbouw erg traag te weinig beweging op het midden en voorin kunen ze ook niet iemand uitspelen. Man man man wat is dit slecht
Wat spelen we beroerd zeg. Tijd voor onze Mexicaan danilo links en onze Pool erachter
Wat spelen we beroerd zeg. Tijd voor onze Mexicaan danilo links en onze Pool erachter
Danilo had er al 2 moeten maken. Dat waren wel grote kansen. Dilrosun af en toe een aardige actie is snel zat. Ali nog niet wakker.
Kokcu speelt goed
  • 1
  • 2