yv20221027yv20221027a1a04267

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "Dan roep je het over jezelf af"

Ference

Na afloop van de blamage in Oostenrijk sprak Veronica met aanvoerder Orkun Kökcü. Uiteraard was de middenvelder diep teleurgesteld over het resultaat. Volgens Kökcü riep zijn ploeg het over zichzelf af in de tweede helft. Hij denkt dat Sturm Graz vertrouwen tankte uit het feit dat Feyenoord in eerste helft geen afstand nam, waardoor de Oostenrijkers bloed roken. Uiteindelijk vindt hij dat zijn ploeg in ieder geval een punt uit het vuur had moeten slepen. 

Allereerst werd Kökcü gevraagd of de nederlaag volledig aan Feyenoord zelf te wijten was, hierop antwoordde hij: “ja dat denk ik wel, als je bijna elke wedstrijd grote kansen tegen krijgt uit een standaardsituatie, dan roep je het over jezelf af. Buiten die standaardsituatie, het was niet goed sowieso, maar ik denk niet dat we hadden hoeven verliezen.” Oftewel, de aanvoerder erkent dat de standaardsituaties dit seizoen (zeker Europees) een kwelgeest vormen.

Feyenoord speelde een degelijke eerste helft, waarin het wel degelijk goede kansen kreeg om afstand te nemen van Sturm Graz. Dit liet de ploeg van Kökcü na: “Ja tuurlijk, je creëert wel mogelijkheden, zijn ook niet grote kansen, dus daarin kan je ook niemand wat verwijten, maar je had wel mogelijkheden. Als we gewoon effectief zijn, dan ga je zo’n tweede helft ook heel anders in. Dan ga je de rust in met een voorsprong, misschien ook 0-1, 0-2, dan ga je heel anders de tweede helft in. Nu ruiken zij ook hun kansen dat ze het ons moeilijk kunnen maken en dan krijg je hem zo tegen in blessuretijd uit een standaardsituatie. Dat is echt iets waar we aan moeten werken als we wedstrijden willen winnen, of in ieder geval niet willen verliezen.”

Kökcü vond het lastig om direct na de wedstrijd een verklaring te geven voor het belabberde spel in de tweede helft: “Ze zetten ons goed onder druk, in vergelijking met de thuiswedstrijd hebben zij echt een heel hoop dingen anders gedaan. In de thuiswedstrijd kregen we een heel hoop ruimte op het middenveld, maar je ziet natuurlijk dat zij ook die wedstrijd analyseren. Je ziet dat het middenveld heel druk wordt. Ze lokken je eigenlijk om die bal in te spelen, maar dan wordt je van overal onder druk gezet. Ja daarnaast moet ik ook zeggen, dan spreek ik ook namens mezelf, dat we niet dat niveau gehaald hebben. Teveel balverlies en dat helpt sowieso niet mee.

Kökcü denkt niet dat zijn ploeg op twee gedachtes hinkte, oftewel dat zijn ploeg twijfelde tussen gaan voor een punt of drie punten: "Nee niet echt, je weet dat als je gelijkspel haalt, heb je ook een resultaat, maar natuurlijk ga je voor winst. Op een gegeven moment zie je ook gewoon dat je heel weinig creëert de tweede helft, dan moet je gewoon een beetje tegenhouden. Dat hebben we ook niet kunnen doen. Uiteindelijk is het wel echt zuur dat je hem in de blessuretijd tegen krijgt." 

Delen

Reacties

Was Kokcu zelf niet degene die een dieptepass wilde geven naar iemand die gedekt stond. Terwijl er 6 man om hem heen stonden. Terwijl heel de 2e helft ze nog geen 3x de bal rond konden spelen
Waaruit het tegendoelpunt uiteindelijk viel.
Dacht halverwege de tweede helft dat Kokcu gewisseld was in de rust. Hoe sterk die was in de eerste helft zo onzichtbaar was die de tweede helft (heel het middenveld overigens)