Nieuws

Slot: “Een gelijkspel was voor ons een acceptabel resultaat geweest”

Rokus1908

Feyenoord speelde donderdagavond een belangrijke wedstrijd in groep F van de Europa League. In een poule waar nog steeds werkelijk alles mogelijk is, was Sturm Graz vanavond de tegenstander. In Oostenrijk nam de ploeg van Arne Slot het op tegen de huidige nummer twee van de Oostenrijkse Bundesliga. Slot blikte na afloop van het met 1-0 verloren duel terug op de wedstrijd. 

Arne Slot verscheen uiteraard teleurgesteld voor de camera van Veronica: “Een gelijkspel was voor ons een acceptabel resultaat geweest, dan heb je nog een ‘redelijke’ uitgangspositie. Nu hebben we met de nederlaag gewoon een heel slechte uitgangspositie. Uiteraard hebben we de eerste helft gewoon veel balbezit gehad en het best goed gedaan als je bekijkt hoe we de mensen vrijspeelden. Maar in mijn beleving hebben we daar vanuit te weinig echte kansen uitgespeeld, wil je deze wedstrijd ook echt naar je toe trekken”.

De hoofdtrainer wil het matige spel en de gemiste kansen niet wijten aan een gebrek aan kwaliteit: “Vorige wedstrijd tegen Sturm Graz hebben ze er zes ingeschoten en onze beiden spitsen hebben al de nodige goals gemaakt. Dus als het gaat om het maken van goals kijk je niet alleen maar naar de aanvallers en de spitsen, maar ook wat de buitenspelers creëren”.  

Verder ging Slot in op het grote verval tussen de eerste en de tweede helft: “Dat werkt twee kanten op, ik denk dat we het in de eerste helft vrij goed voor elkaar kregen om het initiatief bij ons te houden. De tweede helft gingen zij nog opportunistischer spelen. Ik denk dat zij op basis van de eerste helft hebben ingeschat dat op het qua veldspel lastig was waardoor zij dus nog opportunistischer werden”.

Delen

Reacties

Ik vond het Feyenoord onwaardig
Gewoon een schande

Dit verdient een Feyenoord supporter niet

Het word tijd dat ze wakker worden en gewoon gaan voetballen

Het enige wat voor uit is gegaan was de vrije trap van kokcu

Slot zei dat het overleven is tot de winterstop

Ik verheug me nu al naar de periode na de winterstop want dan zou het allemaal goed moeten gaan

Gaan ze in de winter nog wat halen

Ik ben benieuwd
Het was zo ellendig, dat we idd al blij waren geweest met een gelijkspel. Maar zelfs dat kunnen ze niet over de streep trekken.
Paixao, Gimenez, Bullaude, Walemark. Vier spelers die geroemd werden in eigen land als aanvallend talent. Paixao stond bovenaan de rankings als meest waardevolle Braziliaanse aanvaller met de meeste geslaagde acties en key passes naar voren; Gimenez scoorde achter elkaar in Mexico en is het grootste spitsentalent van dat land; Bullaude werd gevolgd door menig Europese topclub en is een van de veelbelovende talenten uit Argentinië op 10, Walemark werd beschreven als de Zweedse Robben en een natuurtalent omdat hij al zo snel uitblonk als amateur in het profvoetbal. Alle vier stonden ze er niet in, omdat Slot ervoor koos om te spelen met:

1. Danilo (vijfde spits bij Ajax): fysiek matig als aanspeelpunt
2. Dilrosun (mislukt bij Hertha): blinde opportunist met nul overzicht als hij aan de bal is (altijd hoofd naar beneden)
3. Alireza (maar één topjaar in z'n hele carrière, bij AZ): werkt wel hard maar komt kwaliteit tekort, mist een actie en creativiteit
4. Szymanski: de enige die je gerechtvaardigd zou mogen laten staan gezien z'n kwaliteit aan de bal, maar met weinig diepgang (terwijl dat juist een essentieel onderdeel van Slotbal is)

Wat mij betreft gaat Slot nu bouwen met de eerstgenoemde aanvallers, met waarschijnlijk dezelfde wisselvalligheid die we toch al hebben, maar ook met het bijbehorende perspectief op hogere sportieve progressie en evt grote transferinkomsten na dit jaar.
Dit niet-resultaat is het gevolg van het gebrek aan personaliteit en intellect op het veld. Er stuurt of corrigeert niemand als het vastloopt. Bijlow staat slecht zijn verdedigers te coachen, die weten echt niet wat ze aan hem hebben. Kun je het beste aan Hancko zien, die vertrouwt zijn keeper gewoon niet. Pedersen, en Alireza kunnen het beste maar snel weggedaan worden, die hebben het niveau niet en zullen dat ook niet bereiken.
Ik ben me die tweede helft werkelijk kapot geschrokken.
Er zit 0,0 ontwikkeling in. En de buitenspelers zijn lood om oud ijzer....
Slot is degene die de boel kapot aan het maken is met zijn wisselende opstellingen domme tactische keuzes, alle aanvallers zijn onzeker door zijn wissel beleid. Een keeper en Geertruida die geen schim meer van zichzelf zijn.. eigenwijze flapdrol dat is Slot. Fout op fout maar het ligt nooit aan hem en weet alles beter. Zoveel miljoenen uitgeven dan moet je na deze tijd verder zijn.
Goed zo jongen.
Stuur de trainer die een europese finale heeft gehaald de laan uit. Meteen doen. Zagen en nog eens zagen.
Haal dan zo'n topper terug als Fräser. Dan kunnen we ons weer gaan verschuilen achter het 'harde werken'.
Het niveau van onze supporters is echt om te janken. Zeiken, zeiken en nog eens zeiken.
Iedere ontwikkeling gaat met vallen en opstaan. Hoe lang heeft Ajax erover gedaan om mee te kunnen draaien? Financieel; de boel volledig op orde te hebben?

Ik blijf het zeggen. De reden dat het nooit meer wat wordt met mijn club, is omdat we te veel mensen als supporter hebben die denken dat ze verstand van voetbal hebben. Gefrustreerd raken omdat een trainer niet naar hun luistert. Zij weten namelijk precies hoe het spelletje gespeeld wordt, bij Bal op het dak Veteranen 1 zijn ze de Messi van de club.

Ik word echt onwaarschijnlijk moe van het negativisme en helaas heeft dat 1908 nu ook bereikt.
Je ziet het gewoon aankomen in de tweede helft, maar de trainer blijkbaar niet.
Dilrosun kon niet meer het laatste kwartier en blijft gewoon staan i.p.v. te wisselen, breng er een verdediger bij of Wieffer om dat gelijke spel over de streep te trekken.
Maar goed, dit gaat nog een lastig seizoen worden, want verbetering t.o.v. augustus toen we begonnen is niet echt zichtbaar.
We kunnen er lang of kort over lullen maar de wil om te winnen was er gewoon niet.
Was slap, geen tempo Feyenoord onwaardig!!!
Realistisch gezien wist je van tevoren al dat dit een jaar zou zijn om te bouwen en volgend jaar te kunnen oogsten. Het verontrustende is alleen dat het spel met de week slechter lijkt te worden terwijl je zou denken dat de automatismen er nu meer in zouden moeten komen..
Ik hoop echt op een leerproces wat simpelweg langer de tijd nodig heeft en waarvan we richting eind van het seizoen zien wat dit team kan, in een ideale wereld doen je dan nog mee om een prijs.. het gebrek aan passie en instelling die we vorig jaar in het team hadden, is wat mij betreft het meest zorgelijk.
Alleen het feit dat je nog online bent en de moeite neemt om een reactie te plaatsen verdiend al een duimpie omhoog
Gelijkspel was niet acceptabel geweest. Je moet de wedstrijd ingaan om te winnen.
Titel zegt alles over de mentaliteit van de huidige selectie en staf