Europees

Timber: "Je moet gewoon je mannetje staan daar"

Ference

Ook Timber kwam voor de camera na afloop van de verliespartij in Oostenrijk. Hij deed dit bij ESPN in gesprek met Pascal Kamperman. De middenvelder baalde ontzettend van het feit dat zijn ploeg wederom een goal tegen heeft gekregen uit een standaardsituatie. Toch denkt hij dat er kansen liggen tegen Lazio. Feyenoord is volgens hem beter dan tijdens het eerste duel van de groepsfase en met de juiste focus ligt er zeker perspectief voor overwintering, aldus Timber.

Timber: “We krijgen weer een standaardsituatie tegen in de laatste minuut, dat mag niet gebeuren eigenlijk. Je gaat de rust nog in met 0-0, je moet hier sowieso niet verliezen. De tweede helft was wat lastiger…” Pascal Kamperman vult Quinten aan met dat Feyenoord hier eigenlijk gewoon moet winnen. “We moeten eigenlijk gewoon winnen inderdaad ja. We hebben ons zelf tekort gedaan en zonde”

Op de vraag waar Timber denkt dat het door komt, antwoordt hij: "We scoren niet en je krijgt gewoon een goal tegen uit een standaardsituatie weer, dat mag gewoon niet gebeuren als team zijnde. Vooral in de laatste minuut niet. Nu moeten we gewoon volledig focussen op volgende week." 

Kamperman wilde weten waar het probleem van de standaardsituatie hem in zit: “We hebben gewoon afspraken gemaakt, zij komen waarschijnlijk ook met een plan om te blokken. Ik weet niet precies hoe de goal ging, maar je moet gewoon je mannetje staan daar. Zorgen dat er geen schot op goal komt en dat gebeurt wel, dat mag niet. Je kant het misschien wel killersmentaliteit noemen ja. Het is al te vaak gebeurd dit seizoen. Zoals ik al zei; hier moeten we van leren en volledig focussen op volgende week.”

Timber ziet nog wel genoeg perspectief voor overwintering: "We maken het onszelf niet makkelijk nee, maar er is nog genoeg kans. We zijn wel verbeterd sinds het vorige duel tegen Lazio, dus ja. We moeten gewoon volledig focussen, geen goals meer tegen krijgen uit standaardsituaties en beter staan. Uiteindelijk moeten we ook gewoon de kansen afmaken, daar gaat het om vooral op Europees niveau. Dan maak je het gewoon makkelijker voor jezelf en dat deden we vandaag niet. In het voetbal kans alles gebeuren natuurlijk, vertrouwen houden. We willen natuurlijk voor het hoogst haalbare gaan en dat gaan we volgende week zien." Ter afsluiting vroeg Kamperman of dit reëel was. Timber antwoordde volmondig: "ja, 100%." 

 

Delen

Reacties

Nieuw bericht; in afwachting van een reactie.. van wie dan ook
Nou vooruit, allereerst knap dat je het zo lang hebt volgehouden, Geertruida gaat er als een watje in.
Zelf kansen zat gehad eerste helft.
Slot is goede trainer, maar mag nu ook wel wat kritiek krijgen. Onbegrijpelijk dat Alireza weer mocht starten.
Ali dreigt dreigt en draait weer om en speelt bal terug of is m kwijt.
Heb zelf lange tijd gedacht dit kan toch niet was goede voetballer, nou dat klopt, heeft geen vertrouwen 0,0. Als je die kan verkopen in winterstop meteen doen, bij Feyenoord gaat het niet meer lukken. Haal Balde dan maar terug, die heeft tenminste diepgang.
Verder 1 drama, had je gelijk gespeeld was je nog door gegaan. Dan wel Conference League, daar horen we thuis.
Wel brave supporters hiero.. na 23.00 wordt er door niemand meer gereageerd. Een serieus gesprek met je eigen is af en toe ook weleens fijn
“De tweede helft was wat lastiger” , “Weer een goal uit een standaard situatie”.

Je bent de tweede helft compleet voor *** gezet.
Wat moet je reageren ze weten het allemaal wel maar doen er geen reet mee
Elke wedstrijd ziet je weer de zelfde fouten!!