guidetti-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

Guidetti voorspelt winst voor Feyenoord in de Klassieker: "Iets wat normaal gevonden zal worden, zoals het hoort"

Van de redactie

John Guidetti maakte zichzelf in het seizoen 2011-2012 onsterfelijk in Rotterdam door maar liefst twintig goals in 23 eredivisiewedstrijden te maken voor Feyenoord, inclusief een hattrick in de Klassieker in De Kuip tegen Ajax. Een virusinfectie zorgde voor een vroegtijdig einde van zijn huurperiode in Rotterdam-Zuid voordat hij terugging naar Manchester City. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de inmiddels 31-jarige Zweed aan nooit meer de Guidetti van Feyenoord te zijn geworden op fysiek vlak.

Lachend neemt Guidetti de telefoon op in het gesprek met het AD. "Heeft Ajax al een nieuwe directeur?", vraagt de Zweedse aanvaller een paar uur na het opvallende nieuws uit de hoofdstad over de schorsing van Alex Kroes. Het is de week van de Klassieker. Een wedstrijd die de inmiddels 31-jarige aanvaller niet snel zal vergeten. "In die tijd won Feyenoord niet zomaar van Ajax. Het voelde toen als een keerpunt, een moment waarop de club na alle moeilijke jaren weer de weg omhoog vond. Er stond een soort veredeld jeugdelftal met een geweldige trainer Ronald Koeman. Maar we gingen ervoor, volle bak." 

De Zweed volgt de Rotterdamse club nog altijd op de voet. "Feyenoord moet winnen van Ajax zondag. Maar eerst Volendam-uit. Niets meer laten liggen nu en wie weet dat PSV nog wel meer gaat haperen. En Ajax? Die zitten in een seizoen waarin echt alles misgaat. Onvoorstelbaar bijna. Daar moet nog een extra nederlaag in de Kuip bijkomen zondag. Toen wij met 4-2 wonnen in 2012 was dat reden voor drie dagen feest. Inmiddels voelt dat waarschijnlijk anders. Is het iets wat normaal gevonden zal worden. Zoals het hoort", aldus Guidetti.

De jaren na het geslaagde seizoen in Rotterdam-Zuid gingen iedere transferperiode wel geruchten dat de Zweedse spits weer terug zou keren bij Feyenoord. Zo ver kwam het nooit. "Ik ben nooit meer terug geweest in de Kuip en dat knaagt wel een beetje. Wat zou het mooi zijn als AIK tegen Feyenoord zou kunnen spelen. Een oefenwedstrijd organiseren, dat kan toch? Nog eenmaal als speler die Kuip in, het is een droom", aldus de 31-jarige Guidetti tegenover de krant.

Een infectievirus hakte in op de gezondheid van de Zweed aan het eind van zijn verhuurperiode in Rotterdam en miste hierdoor de laatste competitieduels van Feyenoord. "Het was angstaanjagend, want feitelijk had ik nog maar één been met kracht. Ik ben bij zoveel artsen en experts geweest en eigenlijk zeiden ze allemaal dat ik er rekening mee moest houden dat mijn loopbaan alweer voorbij was. Ik ben nooit meer de Guidetti van Feyenoord geworden op fysiek vlak, maar ik heb een schitterende loopbaan gehad. Ik heb altijd teruggevochten, wie weet waar ik was gekomen als dat virus niet had toegeslagen. Het vrat mijn immuunsysteem aan, mijn zenuwstelsel functioneerde niet. De kans is één op een paar miljoen dat je het oploopt en ik had het. Maar ik kijk om met trots en zeker niet in wrok."

Guidetti voetbalt op dit moment bij AIK in zijn geboortestad Stockholm. Nog altijd ontvangt hij berichten over zijn Feyenoordperiode. "Ik ben de mensen dankbaar voor de steun dat ene seizoen. Er kwam een Zweedse jongeling die zich nog nooit had bewezen naar Rotterdam en de mensen omarmden mij vanaf de eerste dag. Nog steeds krijg ik berichten van Feyenoorders die over die periode beginnen. Of ik loop mensen waar dan ook ter wereld tegen het lijf die over die drie goals beginnen tegen Ajax. Weet je wat het gekke is? Ik heb van alle clubs waar ik heb gespeeld wedstrijdshirts, maar van Feyenoord niet meer. Alles heb ik weggegeven. Dat voelt wel als een gemis."

Delen

Reacties

Heeft iemand het adres van deze held? Dan haal en betaal ik zelf een shirt voor hem en stuur ik dat op.
Heb zo genoten van deze man, dat heb ik (en denk vele met mij) wel over voor deze man.
Hij was een geweldige spits. Maar een uitslag voorspellen kan hij niet….
Die bewuste overwinning kostte mij destijds de relatie met m'n toenmalige leidinggevende en uiteindelijk ook m'n half jaar contract. Trieste verliezers🤣
Ik hoop dat de wens van Guidetti ingewilligd wordt. Kom op met die wedstrijd en dat shirt en laten we nog 1x die tijd van toen herbeleven!
Als we Gimenez verkopen, kunnen we Guidetti als 2e spits kopen.
Wat een baas!!
En hoe jammer is het dat zijn carrière zo gelopen is.
Regel die oefenwedstrijd en dat shirt voor deze held, die we nooit zullen vergeten
Wat is dat, een infectievirus?