jbr-sports-photography-fc-volendam-feyenoord-0-2-2

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

MATCHDAY • FC Volendam - Feyenoord

Van de redactie

Het is weer Matchday! In de midweekse speelronde 28 van de Eredivisie neemt de ploeg van Arne Slot het op tegen hekkensluiter FC Volendam. De aftrap van het duel is om 18:45 uur in het Kras Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom.

Een primeur voor de arbiter Ingmar Oostrom uit Oudewater, want hij leidt voor het eerst in zijn carrière een duel van Feyenoord. Duels van de andere clubs uit de traditionele top-drie floot hij al wel eens. Hij wordt tijdens FC Volendam - Feyenoord bijgestaan door assistenten Van Kampen en Frijn. Alex Bos is de vierde man, terwijl Jeroen Manschot in Zeist VAR is. Hij floot dit seizoen in totaal negentien wedstrijden in het betaald voetbal en deelde hierin 62 gele kaarten uit, terwijl hij maar twee rode kaarten gaf. 

Het degradatiegevaar is groot aan de Dijk, gezien de huidige laatste plaats in de Eredivisie en een achterstand van zeven punten op plek zestien die ontsnapping kan bieden via nacompetitie. Maar de strijd is met nog zeven speelrondes te gaan uiteraard nog niet gestreden en in dat licht kan het punt dat afgelopen weekend in extremis werd veroverd bij Almere City (1-1) nog van grote waarde zijn.

De ploeg van Arne Slot zal de drie punten graag mee willen nemen bij de huidige nummer 18 om zo nog enigszins druk te houden op koploper PSV, welke afgelopen dinsdagavond met 0-2 won in Rotterdam bij Excelsior. FC Volendam – Feyenoord begint donderdag om 18:45 uur en is live te zien op ESPN 2 of te volgen via het Liveblog op 1908!

Delen

Reacties

Spaar gewoon spelers man. Onder Slot is de klassieker thuis nog niet gewonnen…Weet niet wie er naast Gimenez op scherp staan met gele kaarten maar hou die op de bank….
De klassieker winnen we makkelijker dan uit bij Volendam die alles dicht metselen
Gelukkig wil Slot altijd het beste elftal opstellen en doet hij niet aan sparen. Hooghartigheid is niet op z’n plaats, daar zijn andere clubs beter in.