nieuwkoop-utrecht

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstelling FC Volendam - Feyenoord · Nieuwkoop vervangt Hartman

Moreno

Het is alweer even geleden dat Feyenoord drie wedstrijden in acht dagen speelde, maar deze week is het weer zover. Dit weekend wacht de Klassieker in eigen stadion, maar eerst moet er met FC Volendam afgerekend worden. Donderdagavond wordt er om 18:45 uur afgetrapt in het vissersdorp. 

Feyenoord treedt helaas de rest van het seizoen aan zonder Quilindschy Hartman. De linksback van Feyenoord raakte ernstig geblesseerd in het duel met FC Utrecht, waarbij hij naar alle waarschijnlijkheid kruisbandletsel opliep. De verwachting is dat Arne Slot, net als tegen Utrecht, kiest om Dávid Hancko linksback te zetten, Geertruida naar het centrum te verschuiven en Bart Nieuwkoop in de basiself laat starten. Tegen de Domstedelingen pakte dit prima uit, dus weinig reden voor Slot om daaraan te tornen. 

Verder rest de vraag of Calvin Stengs alweer klaar is voor een plaats in de basis. De nummer 10 van Feyenoord viel na ruim een maand blessureleed weer in tegen FC Utrecht en liet meteen een prima indruk achter. Speelt hij niet, lijkt Slot terug te vallen op Ramiz Zerrouki, waardoor Mats Wieffer en Quinten Timber een positie opschuiven.

Voorin lijkt er niet veel reden iets te wijzigen. Luka Ivanušec was tegen FC Utrecht niet fit genoeg om bij de selectie te zitten, en is dat ook tegen Volendam nog niet. Al gaf Slot aan dat het waarschijnlijk geen langdurige afwezigheid zal zijn. Zijn vervanger, Igor Paixão, maakte gretig gebruik van de kans op speelminuten. Hij produceerde een wondertreffer en zorgde zeker in de tweede helft constant voor gevaar. 

Behalve Hartman mist Feyenoord donderdag nog een zestal spelers: Justin Bijlow, Gernot Trauner, Antoni Milambo, Gjivai Zechiёl, Alireza Jahanbakhsh en dus ook Luka Ivanusec. Mede daarom sluiten Givairo Read en Jaden Slory aan bij de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling FC Volendam
Backhaus; Buur, Benamar, Flint, Cox; Mirani, Le Roux, Maulun; Booth, Vivaldo, Johnson.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Geertruida, Hancko; Zerrouki, Wieffer, Timber; Minteh, Gimenez, Paixão.

Welke namen verwacht jij aan de aftrap? Laat het hieronder weten via de reacties!

Delen

Reacties

Ik snap niet dat je met Timber en Gimenez speelt vandaag..staan beide op scherp en de klassieker is zo belangrijk voor de supporters. FC Volendam versla je ook wel met een C keuze..
Mooi stukje op VI en VP over de komende zomertransfers voor Feyenoord..
Er zou geld zijn om “toppers” van boven de €10+ te kunnen halen, aldus Martijn Krabbendam..
Tegen Volendam*
*Hancko - Beelen - Geertruida - Read

Tegen ajax**
**Hancko - Beelen - Geertruida - Nieuwkoop
50 punten voorsprong op de palinkjes. Ik denk dat het wel goed gaat komen.
Denk dat Gimenez en Timber wel zullen starten, ondanks dat ze op scherp staan. Verwacht wel dat Lopez nu weer een kans krijgt i.p.v. Nieuwkoop (met het oog op zondag). Of Slot moet echt met een verassing komen en Read opstellen, dan is het wel echt klaar met Lopez! (Hancko-Beelen-Geertruida-Read). Volendam is overigens bekend terrein voor Read.
Die Ivanusec is het halve seizoen geblesseerd en ook nog veel op de bank, hopelijk gaan we nog zien waar voor betaald is op structurele basis...
Kap nu aub eens met zerouki en wieffer samen op te stellen. Milambo aub op 10. Geef die jongen eens wat minuten. Zerouki vertraagt alleen maar
Milambo is geblesseerd.
Zerrouki wordt net zo onderschat als Timber vorig seizoen.
Klopt, maar de combinatie Wieffer/Zerrouki werkt niet goed tegen minder goede teams
Datzelfde was vorig jaar ook met Köckcu en Timber. Zerrouki is vlg seizoen ongetwijfeld een van onze sterkhouders.
Helemaal eens. Zerrouki als opvolger van Wieffer, oke, maar Wieffer is de beste 6 en Timber de beste 8.
Ik denk, met oog op zondag en Nieuwkoop geen 3 wedstrijden per week aan kan hij met Lopez gaat starten.
Ik denk verstandiger om Nieuwkoop voor de klassieker te bewaren. En Lopez maar ff te vriend houden. We moeten nog een paar wedstrijdjes.