inv20229174-5618-114481

VK Sportphoto

Nieuws

Ruud Gullit: "Hij kreeg ook nog kramp, maar gaf niet op"

Van de redactie

Orkun Kökcü maakt dit seizoen indruk. In de bekerthriller tegen NEC bevestigde de 22-jarige speler zijn transformatie van jeugdspeler tot absolute aanjager. Oud-Feyenoorder Ruud Gullit is lyrisch over de middenvelder, zo vertelt hij bij Ziggo Sport

De bekerwedstrijd vond plaats op een gure en weinig inspirerende woensdagavond in een alles behalve volle Kuip. Het wedstrijdverloop zat tegen en Kökcü was licht geblesseerd. De middenvelder had mee kunnen gaan in de malaise maar weigerde op te geven. Hij speelde niet goed maar gaf volgens Gullit een nietsontziend signaal aan de rest van het team. “Hij nam echt het voortouw. Hij wilde graag en ging maar door. Hij kreeg ook nog kramp, maar gaf niet op.” 

Kökcü bleef de bal opeisen en terugveroveren, tot diep in de verlenging. Verzilverde de aansluitingstreffer vanaf de stip en scoorde ook nog eens de eerste strafschop in de serie. “Kökcü is echt een voorbeeld voor zijn elftal”, aldus Gullit. De voormalig wereldvoetballer zag dat de vastberadenheid bij Kökcü groot is. “Zou dat komen door de verantwoordelijkheid die hij heeft gekregen als aanvoerder? In het begin was er veel kritiek, omdat hij te laks was”, zo probeert de oud-Feyenoorder de transformatie van de middenvelder te verklaren.

Delen

Reacties

Nog geen reacties