Nieuws

Gullit: "Ze kijken nu anders naar Feyenoord dan in voorgaande jaren”

Van de redactie

Ruud Gullit verwacht dat Feyenoord vandaag met een overwinning uit de Johan Cruijff Arena vertrekt. De oud-Feyenoorder denkt dat de Europa League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk voor veel zelfvertrouwen heeft gezorgd, zo zegt hij bij Ziggo Sport.

"Ajax zat niet te wachten op deze zevenklapper. Feyenoord is nu zo gemotiveerd. Zij hebben hier zo’n boost van gekregen. Ajax denkt nu ‘wacht eens even, het is echt een goede ploeg’. Ze kijken nu anders naar Feyenoord dan in voorgaande jaren.”

Mocht Feyenoord winnen dan slaat het een gat van zes punten met de Amsterdammers op de ranglijst. Gullit is van mening dat de competitie daarmee zeker nog niet is gespeeld. “Je moet door blijven gaan. Alsof je iedere keer weer een finale speelt. Ik heb als speler ook in die situatie gezeten, dat het toch in je hoofd gaat zitten. Ik had toen een goede mentor met Johan Cruijff. Die zei dat je er iedere keer weer keihard voor moet gaan, alsof je onderaan staat. Als je dat ritme vol blijft houden, dan komt die laatste wedstrijd vanzelf een keer.”

De oud-Feyenoorder hecht er weinig waarde aan dat Feyenoord de laatste competitiewedstrijden moeizaam won. “Het is een golfbeweging. Het ging fantastisch aan het begin en daarna krijg je het moeilijker. Als je door die moeilijke periode gaat en toch blijft winnen, dan krijg je vanzelf weer zelfvertrouwen.” Volgens Gullit kwam het mooiste compliment deze week van de bondscoach. “De pressing die Feyenoord speelt, dat is helemaal niet makkelijk. Ronald Koeman wil hetzelfde voor het Nederlands elftal.”

Delen

Reacties

Ruud laat nooit een moment voorbijgaan om positief over Feijenoord te spreken.
Mooi!!