k2

Nieuws

Kalou over Klassieker: "We waren K2. Dat was echt een begrip" (video)

Van de redactie

De laatste keer dat Feyenoord de Klassieker in Amsterdam won, was op 28 augustus 2005. De Rotterdammers verschalkten Ajax door goals van K2, zoals het duo Kuyt en Kalou destijds door het leven ging. “Dat was mijn beste periode bij Feyenoord”, aldus de inmiddels 37-jarige Salomon Kalou bij RTV Rijnmond

“In de Arena wonnen we met 2-1. Daar maakte ik het eerste doelpunt, waarna Dirk Kuyt de tweede goal scoorde. Met hem heb ik nog altijd contact. We waren K2. Dat was echt een begrip", zo zegt de Ivoriaan. (Zie voor de prestaties van K2 de video onderaan het artikel).

Kalou kijkt nog altijd vol trots terug op de overwinning in het hol van de leeuw. "Dat we wonnen in Amsterdam, was niet normaal. Feyenoord behaalde daar niet altijd goede resultaten, maar dat was in dat jaar wel anders. We hadden een mooie periode met dit team.”

Kalou denkt dat Feyenoord dit seizoen in staat moet zijn weer eens te winnen in de Johan Cruijff Arena. “Ik vind dat Feyenoord meer een team dan Ajax is. Feyenoord is echt een collectief, terwijl Ajax naar mijn mening meer van het individu moet hebben. Met de mentaliteit zit heel goed bij de Rotterdammers. De club heeft nu het momentum en doet het in de Europa League ook nog eens goed.” 

De oud-Feyenoorder verwacht veel van een tweetal spelers. “Persoonlijk vind ik Orkun Kökcü erg belangrijk voor het team. Ook vind ik Oussama Idrissi een goede speler. We moeten hen bij Feyenoord in de gaten houden.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties