ADO Den Haag website - Denzel Hall

adodenhaag.nl

Nieuws

Hall kijkt uit naar kampioenschap: "Hoop ik zelf ook ooit te bereiken"

Stan

Denzel Hall komt dit seizoen op huurbasis uit voor ADO Den Haag, waar hij een uitstekende indruk achter laat. Onder Dick Advocaat staat de huurling van Feyenoord steevast op het wedstrijdformulier. De multifunctionele verdediger blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad vooruit op volgend seizoen en het aanstaande kampioenschap van zijn Feyenoord.

Hall, die zijn eerste vlieguren in het profvoetbal op de rechtsbackpositie maakte, wordt dit seizoen bij ADO steeds vaker als centrale verdediger ingezet. "Het bevalt goed. Ik heb er in de jeugd al gespeeld. Natuurlijk is het anders dan als rechtsback. Je weet dat er niemand meer achter je staat als je iets fout doet. Maar ik voel me goed en comfortabel op die plek. Ja, misschien op dit moment meer dan als rechtsachter."

In de Hofstad heeft de Feyenoord-huurling door zijn constante prestaties een vaste basisplaats. "Maar in de eerste maanden van het seizoen had ik veel meer kunnen laten zien, hoor. De laatste periode heb ik het gevoel dat ik er lekker in zit. Onder Advocaat spelen we wat compacter, wat het voor mij als verdediger prettiger maakt."

De gelouterde oefenmeester is gecharmeerd van de kwaliteiten van Hall. De verdediger, die in Rotterdam-Zuid nog een periode samenwerkte met Advocaat, is blij met de waardering. Toch blijft hij nuchter: "Uiteindelijk gaat het erom dat ik mijn ding blijf doen en ik stappen blijf zetten. Mijn ontwikkeling mag nu niet stoppen. Ik ben pas 21 en zeker nog niet de beste versie van mezelf."

Feyenoord

Na dit seizoen keert Denzel Hall terug naar Rotterdam, waar hij gaat voor een nieuwe kans gaat. "Ik weet dat ze me bij Feyenoord in de gaten houden. Ik ben volwassener geworden, heb er een jaar mannenvoetbal op zitten. Het zou mooi zijn als ik volgend seizoen een kans zou krijgen, al weet ik dat ik nog beter moet. Maar eerst hoop ik met ADO nog de play-offs te bereiken."

De 21-jarige vedediger zal zijn jeugdclub, met het kampioenschap in aantocht, de komende weken op de voet volgen. "Ik gun de club en die gasten een kampioenschap, omdat ik weet wat ze ervoor doen", vertelt Hall. De mogelijke huldiging laat de huurling echter aan zich voor bij schieten. "Met zoveel mensen om je heen helemaal achteraan staan, waar je niks kan zien. Nee, niet echt iets voor mij. Ik houd niet van drukte. Dan kijk ik het liever thuis op de bank, via de televisie."

Als het aan Hall ligt staat hij ooit wel op de Coolsingel, maar dan op het bordes. "Of ik dat zelf ooit hoop te bereiken? Ja. Mijn droom is nog altijd om te slagen in Feyenoord 1."

Delen

Reacties

Ik zou hem zeker een kans geven, prima dat hij nu een jaar bij Den Haag ervaring heeft kunnen op doen. Nog maar 21 dus kan het zeker nog gaan halen.
Die gaat nooit feyenoord 1 halen.
Lekkere “supporter” ben je…
Waarom? Omdat ik hem niet goed genoeg vind voor feyenoord 1???