Hancko Slowakije (Proshots)

ProShots

Nieuws

Hancko aan de aftrap tegen Oekraïne; Sauer wederom op de bank

Stan

Dávid Hancko begint ook in het tweede duel van Slowakije op het EK in de basisopstelling. De ploeg van Francesco Calzona, dat eerder voor een verrassing zorgde door met 1-0 te winnen van België in het openingsduel, neemt het om 15:00 in poule E op tegen Oekraïne. Leo Sauer begint de wedstrijd als reservespeler. 

Hancko gaat tegen de Oekraïners op voor zijn 41e interland in het shirt van Slowakije. Afgelopen maandag speelde hij al een ijzersterke wedstrijd voor zijn land, toen Slowakije met een 1-0 overwinning stuntte tegen België. Sauer bleef dat hele duel op de bank en zal vrijdagmiddag hopen op zijn eerste minuten tijdens het EK in Duitsland. Daarnaast is er wederom een basisplaats voor oud-Feyenoorder Róbert Boženík. 

Na de wedstrijd tegen Oekraïne neemt Slowakije het op woensdag 26 juni om 18:00 nog op tegen Roemenië. Met de winstpartij op België heeft het land van Hancko en Sauer een goede kans om de volgende ronde te bereiken, waarin Nederland een mogelijke tegenstander is. Morgen (zaterdag 27 juni) wordt om 21:00 het andere duel in poule E gespeeld tussen België en Roemenië. 

Opstelling Slowakije: Dúbravka; Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko; Kucka, Lobotka, Duda; Schranz, Boženík, Haraslin

Opstelling Oekraïne: Trubin; Tymchyk, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko; Shaparenko, Sudakov, Brazhko; Yarmolenko, Dovbyk, Mudryk. 

Delen

Reacties

Nou dat is even lekker loopt hij een liesblessure op hopelijk valt het mee
Ik hoop dat we Hancko en zijn mannen ontlopen. Slowakije is zo'n land dat een potentiële bananenschil kan zijn.