hancko-2

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Als je een halve finale speelt, mag je niet zo'n slechte eerste helft spelen"

Van de redactie

Feyenoord heeft na een zwakke eerste helft toch de halve finale van de TOTO KNVB Beker weten te winnen van FC Groningen. Ondrej Lingr was de matchwinner in De Kuip. Dávid Hancko was trefzeker met de gelijkmaker namens de Rotterdammers en stond na afloop ESPN te woord. 

Feyenoord was de eerste helft niet goed. De Rotterdammers kwamen na ruim een half uur op achterstand en wist voor rust niet te scoren. "We begonnen zwak aan de eerste helft. Ik wil ook mijn complimenten uitdelen aan FC Groningen. Zij wisten wat ze moesten doen en hebben ons goed onder druk gezet. Verder wil ik er niet veel over zeggen. Als je een halve finale speelt, mag je niet zo'n slechte eerste helft spelen", aldus de Slowaakse verdediger van Feyenoord.

Slot greep in de rust in en wisselde Marcos Lopez en Igor Paixão in de rust. Hancko schoof hierdoor naar de linksbackpositie en moest veel meters maken. Hancko zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker. "Ik was wat moe, maar we moesten door. Gelukkig konden we toch scoren en doordat we bleven gaan hebben we de finale bereikt. Het was een mooie voorzet van Calvin en ik was blij dat ik hem binnen kon schieten. Ik miste nog in Rome, maar ben blij dat ik hem nu wel maakte."

Zondag wacht de topper in de Eredivisie tegen koploper PSV in Eindhoven. Daar zal Feyenoord in ieder geval scherper aan de wedstrijd moeten beginnen dan vanavond. Smet op het duel tegen de Groningers was het uitvallen van Calvin Stengs. De middenvelder leek zijn knie te verdraaien in een duel met een FC Groningen speler. Het is afwachten wat de ernst van de blessure is. "We moeten nu goed herstellen. Ik hoop dat de blessure van Calvin meevalt en dan moeten we er zondag weer staan", besluit Hancko.

Delen

Reacties

Smerige overtreding
Moest rood zijn pff
De man gaat altijd voorop in de strijd, beste speler van Feyenoord dit seizoen.
Dit seizoen.. ik denk wel van de afgelopen 10 jaar.
Nouja van Persie op z'n oude dag even niet meegerekend dan.