beelen-1

VK Sportphoto

Nieuws

Beelen: "Een druk schema, maar dat mag geen excuus zijn"

Van de redactie

Thomas Beelen begon ook tegen FC Groningen in de basis. De 22-jarige verdediger van Feyenoord was wat ongelukkig betrokken bij het doelpunt van FC Groningen en sprak na afloop met ESPN over het bereiken van de finale, de zwakke start van zijn ploeg en het spel van de Rotterdammers.

Feyenoord speelde vooral in de eerste helft erg moeizaam. "Ja, alhoewel een halve finale nooit makkelijk zal zijn, maar we hadden het liever makkelijker gehad. FC Groningen speelden wel goed. Ze verstoorde goed steeds onze opbouw en ik vond dat wij veel te weinig energie leverde", begint Beelen. "Ik denk dat dat het grootste verschil was. Toen wij meer energie leverde, zag je dat wij ook met meer kansen kwamen."

De 22-jarige verdediger was bij de 0-1 van FC Groningen wat ongelukkig betrokken door het schot van Duarte van richting te veranderen. "Dat zag er niet goed uit. Ik probeerde mijn benen dicht te doen, maar ik heb het nog niet teruggezien." Na het terugzien van de beelden antwoord de verdediger "Nee, dat ziet er niet goed uit."

"Begin tweede helft miste we wat kansen. Daarna viel het wat dood voor mijn gevoel. Gelukkig maakten we de 1-1, daar was ik blij mee en uiteindelijk hebben we de finale bereikt. Dat is het belangrijkste, denk ik." De Rotterdammers spelen de afgelopen weken wat 'stroperig'. Waar het aan ligt weet Beelen niet. "Wel een druk schema natuurlijk, maar dat mag geen excuus zijn. Het gaat wat stroperig, maar winnen onze wedstrijden. In het seizoen heb je wel eens een moeilijke fase, maar het is dan wel belangrijk dat je je wedstrijden wint."

Calvin Stengs raakte geblesseerd aan zijn knie. Men vreest een zware blessure voor de aanvallende middenvelder. Bij zijn medespelers is nog niets bekend. "Nee, ik heb hem nog niet gezien. Ik hoop dat het meevalt", sluit Beelen af.

Delen

Reacties

maar het geziene spelbeeld en het drukke programma en weinig rust naar PSV toe, geef ik jullie Zondag geen enkele kans om te winnen, gelijk spel zal mij al verbazen