David Hancko (feyenoord-celtic)

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Bij Feyenoord is alles top geregeld"

Nigel

Dávid Hancko heeft al twee geweldige seizoenen gespeeld bij Feyenoord en kan tevreden terugkijken op zijn optredens bij het EK. In gesprek met het Slowaakse Forbes blikt Hancko terug op zijn gemaakte ontwikkeling. "Vroeger werd ik door honderd clubs gekocht, vandaag nog maar door een paar." En hoe goed alles geregeld is bij Feyenoord. "Alles was geregeld, mijn hotel, de kamer en mijn zaakwaarnemer kon zolang blijven als hij wilde."

De marktwaarde van Hancko is enorm gestegen sinds zijn komst bij Feyenoord, in de zomer van 2022 was Hancko nog 'maar' 7,5 miljoen euro waard. Transfermarkt schat zijn marktwaarde nu op 35 miljoen euro, een ongekende stijging. "Als ik had geweten wat voor een uitstekende club het is, had ik veel eerder geprobeerd me erin te verdiepen. Ik heb enorm veel geleerd van Arne Slot, naar mijn mening is hij de beste coach ter wereld. Hij leerde mij hoe ik naar voetbal moest kijken, hoe ik verschillende situaties op het veld kon onderscheiden."

De Slowaak verteld dat Slot hem enorm veel geleerd heeft hoe hij positioneel moet staan. "Hij 'boorde' al die verschillende situaties in mijn hoofd, daardoor wist ik precies wat ik op het veld moest doen. Het hedendaagse voetbal wordt beslist op details, het voetbal heeft zich enorm tactisch ontwikkeld."

"Ik probeer het aan iedereen uit te leggen aan de hand van één voorbeeld. Toen ik Sparta Praag voor ruim zeven miljoen euro verliet, hadden zo'n honderd clubs mij kunnen kopen, maar nu heb ik een contract in Rotterdam tot 2028 en een heel andere marktwaarde." De Slowaak heeft volgens Transfermarkt nu een transferwaarde van 35 miljoen euro. "Het kan zo zijn, maar de club bepaalt dat bedrag. Met zo'n prijskaartje wordt het aantal clubs wat mij kan betalen ook steeds ook heel klein. Ik probeer het aan iedereen uit te leggen. Toen ik Sparta Praag voor ruim zeven miljoen euro verliet, hadden zo'n honderd clubs mij kunnen kopen, maar nu heb ik een contract in Rotterdam tot 2028 en een heel andere marktwaarde. Ik ben ook enorm gelukkig in Rotterdam. Als er een bod zou komen, dan moet ik heel erg nadenken of het de moeite waard is om te vertrekken."

Bij Feyenoord is alles top geregeld, dat kan Hancko wel beamen. Hij ziet een enorm verschil met Italië, daar voetbalde hij bij Fiorentina. "In Italië is alles zo vrijer en lakser. Toen ik, laten we zeggen, internet nodig had in het appartement, haalden ze gewoon hun schouders op. In juli en augustus gebeurde er helemaal niets. Pas in september gingen ze achter het internet aan. Ik moest zelf naar de bank in Florence om een rekening te openen, alleen niemand sprak Engels. Toen ik bij Feyenoord aankwam voor de medische keuring, stond er al een auto van de club op mij te wachten, zodat ik geen taxi hoefde te bellen.  Alles was geregeld, het hotel, de kamer, mijn zaakwaarnemer kon zo lang blijven als hij wilde en binnen een week had ik een ingericht appartement zodat mijn vrouw en zoon ook konden komen. Twee dagen later werd het internet geïnstalleerd en omdat ik aan het trainen was stuurde de club iemand naar mijn huis, om ervoor te zorgen dat alles goed zou verlopen omdat mijn vrouw wel thuis was en voor haar was het ook allemaal nieuw. Feyenoord is een grote club, maar zo huiselijk." 

 

 

Delen

Reacties

Die gaat iig niet zomaar voor ieder aanbod lopen zeuren dat hij weg wil, maakt de kans op een hoge transfersom wat groter.
Moet ik hier hoop uit putten of niet? Voorlopig geef ik nog niet op ;-)
Hoop met je mee maar ik vrees dat het gedaan is. Spelers in zijn positie met zo'n verhaal in de media geven hiermee aan dat de volgende club een weloverwogen beslissing is.
Dat kleine beetje hoop haal ik uit het feit, dat Feyenoord de laatste jaren, elk jaar wel een belangrijke speler aan zijn contract heeft gehouden om representatief te blijven.. We hebben best kans, dat dit nu weer gaat gebeuren. Volgens mij heeft Feyenoord een streefbedrag voor ogen, over wat er minimaal aan uitgaande transfers moet binnenkomen deze window. Dat kun je op verschillende manieren bereiken.
Hoop is uitgestelde teleurstelling ;)
Een kleine teleurstelling kan ik wel mee omgaan. Die Priske en DTK weten al lang wie ze willen hebben, in het geval Hancko gaan wieberen.
Ik hoop dat hij.nog minimaal 2 jaar blijft. De beste aankoop sinds jáááren!!!
@Bombarda is er mogelijk al iets veranderd in de " massale uittocht" van spelers nu er nieuwe trainer is? Of is clubliefde een romantische droom?
Het nadeel is dat we in de eredivisie spelen was dat een andere sterkte competitie dan waren spelers echt wel vaak langer gebleven.
Mooi artikel

Tips:

1. Artikel schrijven in een applicatie waar spellingcontrole op zit: De Slowaak verteld is met een t. Zelfs in e-mailapplicaties verschijnen tegenwoordig de rode onderstrepingen.

2. Plaatsing van dit artikel heeft geen haast. Gebruik hier een vierogenprincipe. Er is vast wel iemand die het artikel vooraf even wil lezen.
"Met zo'n prijskaartje wordt het aantal clubs wat mij kan betalen ook steeds ook heel klein."
Dat loopt niet.
Twee keer:
"Toen ik Sparta Praag voor ruim zeven miljoen euro verliet, hadden zo'n honderd clubs mij kunnen kopen, maar nu heb ik een contract in Rotterdam tot 2028 en een heel andere marktwaarde."

Dit is een inhoudelijk betere website dan FR12 maar FR12 lijkt de teksten wel te verifiëren.
Eens. Deze website is veel vrijwilligerswerk. Daarvoor heel veel hulde. De site wordt sterker als de artikelen taalkundig beter zijn.
Die gaat sws weg bij het juiste bod
Kippenvel krijg ik ervan. Bestaat er dan nog echte clubliefde van een speler? Ik hoop het zo dat ie nog een jaartje blijft. Laten we deze man op handen dragen
Ik hoop dat hij.nog minimaal 2 jaar blijft. De beste aankoop sinds jáááren!!!
Hij heeft het goed naar zijn zin, dat moet je niet verwarren met club liefde. Daarnaast vertrekken zelfs spelers die wel clubliefde hebben ook als ze bij een grote club in een mooiere competitie kunnen spelen, of ergens veel meer kunnen verdienen en dat is volkomen logisch.
Ik hoop zo dat jij blijft

Dan heb je wel een gruwelijke verdediging.

Beellen mitchell hancko
Fijn te lezen dat hij het zo ervaart, zegt wat over de club..
Feyenoord heeft mega stappen gemaakt