hacko1

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: “Dat is waarom ik graag naar Feyenoord wilde"

Van de redactie

David Hancko is niet meer weg te denken uit het basiselftal van Feyenoord. De Slowaak kwam deze zomer over van Sparta Praag en toonde zich een directe versterking. 

Toch duurde het even voordat Hankco zijn handtekening zette onder een vierjarig contract in Rotterdam. “Er was ook wat interesse uit andere sterke competities, maar ik was er vrij snel over uit dat Feyenoord mijn volgende club zou worden”, zegt de verdediger in gesprek met Hand in Hand. “Een club met ambitie, een prachtig stadion en ook de visie van de trainer spraken mij aan. Ik had het gevoel dat Feyenoords manier van spelen goed bij mij zou passen.”

Róbert Boženík

Voordat Hancko zijn keuze maakte, won hij advies in bij landgenoot Róbert Boženík die door Feyenoord aan Boavista is verhuurd. “Ik kende Róbert goed van het nationale team; hij is een geweldige gozer. Dus natuurlijk heb ik even met hem gesproken over Feyenoord. Hij had het over de ongelooflijke fans, de sfeer in De Kuip en ook hoe fijn hij destijds was opgevangen. Hij kent mijn manier van spelen en zei dat het wel zou passen bij Feyenoord. The fans are gonna love you, vertelde hij me. Ik weet niet of dat al zo is, maar alle andere dingen die hij vertelde, zijn allemaal waar. En ik zal iedere dag hard werken om de aanmoedigingen van de fans te verdienen.”

Gernot Trauner

Bij Feyenoord ontmoette hij Gernot Trauner, met wie het in het veld direct klikte. “Gernot Trauner is zo’n solide verdediger, ook aan de bal. Hij is kopsterk, scherp in de duels en blijft altijd rustig. Vooral dat laatste is zo belangrijk. Als ik naast hem sta, weet ik dat ik op hem kan bouwen, dat hij nooit gekke dingen doet en dat geeft mij ook weer rust. We hebben op het veld weinig woorden nodig. We weten wat elkaars kwaliteiten zijn. Als er bijvoorbeeld een lange bal komt, dan gaat hij het duel aan, omdat daar zijn kracht ligt. En mocht er toch iets gebeuren, dan ben ik er voor de rugdekking, omdat ik net iets sneller ben. Zo vullen we elkaar goed aan.”

Linksback

Hancko is gehaald als linker centrale verdediger, maar maakte inmiddels ook de nodige minuten als linksback. “Ik speel waar de trainer mij nodig heeft. De ene wedstrijd zal dat linksback zijn, en in een andere wedstrijd is dat links centraal. Mij maakt het niet veel uit waar ik speel. Ik zal nooit mopperen of met tegenzin het veld op stappen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de trainer en dat ik tot nu toe alles heb mogen spelen sinds ik mijn handtekening heb gezet. Dat is zeker geen garantie als je nieuw bent bij een club.”

Hoogtepunt tegen SS Lazio

De thuiswedstrijd tegen SS Lazio was voor de Slowaak een hoogtepunt van de eerste seizoenshelft. “It was completely insane! Na de nederlaag tegen Sturm Graz zei de trainer het al tegen ons: ‘Het wordt heel lastig, maar in De Kuip kunnen er mooie dingen gebeuren’.” En De Kuip kolkte als vanouds. “Die magie van De Kuip, dat is zo speciaal. En het geeft ons als spelers zo’n energy boost. Als je het veld betreedt, dan voelen we de passie en liefde die onze supporters hebben voor de club. En je wil al die mensen bedanken voor hun steun door keihard te werken op het veld. En met diezelfde passie te spelen”.

Dat de Rotterdammers uiteindelijk als groepswinnaar de laatste zestien van de Europa League haalden zal hij niet snel vergeten. “Dat is waarom ik graag naar Feyenoord wilde. En die ontlading na afloop, om het feestje samen te vieren met de supporters… dat was echt genieten. We hebben een jonge ploeg. Veel spelers hadden dit nog nooit meegemaakt. En dat gevoel en die avond zullen hen altijd bij blijven. Making memories, daar draait het allemaal om. En hopelijk komen daar nog heel mooie herinneringen bij.”

hand-in-hand-hancko

Delen

Reacties

Ik vind het toch wel erg jammer dat Ian Maatsen niet wilde komen (Omdat Feyenoord geen risico durfte te nemen en eerst Malacia wilde verkopen). Dan had je echt een top verdediging gehad. Samen met de nieuwe nr 6 die deze winter komt toch wel kampioens materiaal.
Bij deze interviews altijd het idee dat het niet de speler is, maar de marketing afdeling van Feyenoord. “De Kuip kolkte als vanouds” en “making memories” komen letterlijk tijd terug en zijn echt niet de woorden van een speler die er net is.
Alsof ze de woorden influisteren haha
Nee, maar hij spreekt Engels en dan maken ze er zelf Nederlands van...
Hij word niet letterlijk geciteerd en zijn het dus de woorden van de interviewer...
Voor de duidelijkheid... Hij word wel geciteerd, maar niet letterlijk omdat het vanuit het Engels vertaald word...
Voor we weer gaan pietlutten dat het tussen aanhalingstekens staat en het dus wel een citaat is ;-)
Als je goed kijkt staat dat net niet tussen aanhalingstekens dus hoeft ie t zelf niet hebben gezegd