yv2024414yv2024414a9c02583

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "De coach zei dat dit een goede voorbereiding zou zijn op volgende week"

Stan

Feyenoord heeft zondag een moeizame overwinning geboekt op Fortuna Sittard. Tegen de Limburgers werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Dávid Hancko. Na afloop verschijnt de Slowaakse matchwinner voor de camera’s van ESPN.

"Het was een moeilijke wedstrijd", begint Hancko, die de voorspellingen van Arne Slot voorafgaand het duel in Sittard zag uitkomen. "De coach zei in de wedstrijdmeeting voor de wedstrijd dat dit een goede voorbereiding zou zijn op volgende week. We konden een verdedigend middenveld verwachten, veel fysiek en een goede trainer met een goed plan. Dat voelden we ook. Het was geen makkelijke wedstrijd en dat is waarom ik blij ben om buitenshuis te winnen. Nu hebben we een week om voor te bereiden op de finale."

Waar Feyenoord een week eerder nog zeer overtuigend voor de dag kwam in De Klassieker speelde het zondag een stuk moeizamer. "We hadden niet dezelfde start als tegen Ajax. We waren verdedigend goed, maar het tempo van de wedstrijd was minder. Tegen Ajax konden we veel ballen winnen maar nu was de bal heel vaak buiten het veld met veel inworpen. Dat is hoe zij spelen en daar zijn ze heel goed in. Het was belangrijk dat wij in staat waren het te verdedigen."

Hancko zelf tekende uiteindelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Dat de treffer van de Slowaak voortkwam uit een hoekschop is geen toeval. "Dit is iets waar we altijd over praten tijdens de meetings. Standaardsituaties kunnen een wedstrijd beslissen als het in de wedstrijd dicht bij elkaar ligt. Het lukte ons om te winnen uit een standaardsituatie, dus ik ben blij."

Bekerfinale
De focus voor Feyenoord gaat nu op zondag 21 april, als in het eigen stadion de KNVB Beker finale tegen N.E.C. wacht. "Ik kijk ernaar uit. We spelen in De Kuip. Het wordt half-half qua supporters, maar het is ons veld", blikt Hancko vooruit. De verdediger wil graag zijn tweede hoofdprijs winnen in Rotterdam. "Voor mij is dit het tweede seizoen. We wonnen vorig jaar het kampioenschap en dit is een nieuwe kans op een prijs. Eerst moeten we ons voorbereiden en alles geven, net zoals in de laatste twee wedstrijden."

Delen

Reacties

Nog geen reacties