Hancko Slowakije

Soccrates Images

Hancko en bankzitter Sauer klaar voor EK na winst op Wales

Ference

David Hancko en bankzitter Leo Sauer hebben vanavond met Slowakije de laatste oefeninterland voor het EK in Duitland weten te winnen. Wales ging in Trnava met 4-0 over de knie.

Hancko leek na ongeveer 23 minuten spelen de score te openen door een corner binnen te koppen. De grensrechter hield de verdediger echter van zijn volgende Slowaakse goal af wegens buitenspel. Twijfelachtig, maar er was geen VAR aanwezig om dit te checken.

Op slag van rust was het middenvelder Kucka die de Slowaken wel op 1-0 zette. In minuut 56' maakte een oud bekende de 2-0: Robert Bozenik met een echte spitsengoal. Dit deed hij op assist van David Hancko.

Kort daarna was het diezelfde Bozenik die in minuut 60' de 3-0 voor zijn rekening leek te nemen. Al lijkt die goal uiteindelijk op naam van Wales-verdediger Ampadu te komen als eigen goal.

In minuut 71' zat de wedstrijd van Hancko erop, hij werd vervangen door Adam Obert. Slowaaks Feyenoord-talent Leo Sauer bleef 90 minuten op de bank vanavond.

Slowakije 4-0 Wales:

45' 1-0 Kucka

57' 2-0 Bozenik

60' 3-0 Ampadu (eigen goal)

90+1' 4-0 Bénes