hancko slowakije Engeland Proshots

Pro Shots

Nieuws

Hancko en Slowakije op de rand van kwartfinale EK, maar keren huiswaarts

Moreno

Slowakije was heel dichtbij, maar grijpt net naast de kwartfinale van het Europees Kampioenschap voetbal. Hancko en consorten stonden tot diep in blessuretijd op 0-1 voorsprong, maar de Engelsen breiden de achterstand toch nog recht: 2-1. Zo bekeren de Engelsen door en is Slowakije uitgeschakeld.

De eerste grote mogelijkheid kwam ook van de voet van de Feyenoorder. Hancko kwam na vijf minuten met de overlap aan de linkerzijde, waarna zijn poging het midden hield tussen een voorzet en een schot. Wel was het Slowakije dat de klok sloeg. Engeland had de bal, Slowakije de kansen. Zo kwamen de Slowaken na een klein halfuur spelen ook verdiend op voorsprong via Ivan Schranz, die voor de derde keer dit EK doel trof. Echt grote kansen creëerde Engeland maar nauwelijks, waardoor de Slowaken met een 0-1 voorsprong gingen rusten. 

Na rust leek Engeland op gelijke hoogte te komen via Phil Foden, maar de VAR besloot anders: buitenspel. Even later was daar dé kans voor Slowakije om op 0-2 te komen. Na geklungel in de Engelse ploeg kon Strelec, bijna vanaf de middenlijn, vrij over Pickford heen schieten. Hij schoot echter naast.

In het vervolg was Engeland wel dreigend, en raakte het via Declan Rice nog het houtwerk, maar leek Slowakije af te stevenen op een plek in de kwartfinale. Toch was het Engeland, dat op z'n Duits langszij kwam. Jude Bellingham zorgde in de 96e minuut op schitterende wijze voor de gelijkmaker, waardoor het toch nog verlengen werd in Gelsenkirchen.

In die verlenging ging het meteen mis. Al binnen de minuut knikte Harry Kane uit de kluts raak en zette Engeland daarmee op voorsprong. Vervolgens kozen de Engelsen voor een defensieve tactiek. In de 105e minuut kreeg rechtsback Pekarik door het achteruitlopende Engeland nog een dot van een kans op 2-2, maar hij miste. Hancko kreeg in de slotminuten nog een aantal kopmogelijkheden, maar deze misten kracht. Zo bleef het 2-1 voor een zwak Engeland, dat in de kwartfinale het sterke Zwitserland tegenkomt.

Hancko speelde een prima wedstrijd tegen de Engelse vedettes. Zowel Bukayo Saka als Cole Palmer kenden geen gemakkelijke avond tegenover de Feyenoorder. Hij speelde een sterk toernooi, wat de Rotterdammers nog wel eens een extra zakcentje zou kunnen opleveren in de transferperiode. Leo Sauer, de andere Feyenoorder in de Slowaakse selectie, bleef de hele wedstrijd op de bank. 

Delen

Reacties

@Bombarda hoe lang zijn de internationals op EK en andere toernooien vrij na uitschakeling?
Start competitie is al begin augustus JC Schaal dus met incomplete selectie dan?!

Was weer genieten van Hancko gisteren, hopeliijk blijft hij nog jaar tegen beter weten in.
Gimenez ook vakantie.
Mooi zo, paar weken aan het strand met Fer en familie lekker niks doen en dan uitgerust naar Rotterdam.
Zo zonde, vond dat Engeland terecht naar huis had gegaan na 4 wedstrijden bagger met anderhalf miljard in de selectie. Football's coming home...forget about it.
Hancko en Sauer mooi op vakantie, Sauer zullen we zeker terug zien, Hancko verwacht ik zelf niet.
Was weer erg sterk vandaag. Die kan gewoon bij de absolute top mee. Liverpool zou geweldig voor hem zijn.
Zat ze ook niet mee.Ze kregen wel heel veel beslissingen tegen en 6 minuten extra was ook best veel
@Bombarda Zijn er al nieuwe ontwikkelingen rondom Hancko? Na vanavond moet Feyenoord echt blijven vasthouden aan de hoofdprijs
Atléti is niet meer teruggekomen met een verbeterde aanbieding, kan nog wel komen
Zo jammer. Die arrogante Engelsen denken nu al EK te zijn.
Inderdaad jammer, Slowakije hadhet 70 minuten lang goed voor elkaar , goed elftal en mooi voetbal, ze vergaten alleen de 2-0 te maken en dan ga je er uit door 2 treffers van de beste twee Engelsen.
De suggestie in het artikel dat Hancko meer waard is geworden , is zo maar een losse opmerking, als dat zou zijn, zouden ze halve finale of finale gehaald moeten hebben.
Hancko heeft een goed toernooi gespeeld net zoals de rest van Slowakije, die zijn echt niet allemaal 5 of 10 miljoen meer waard geworden.
Dat klopt. Maar niet de 20-25 miljoen van Atletico.