hancko-sauer

VK Sportphoto

Europees

Hancko gelooft in Champions League overwintering: "We hebben alles in eigen hand"

Van de redactie

David Hancko kijkt teleurgesteld terug op het verloren uitduel in de Champions League tegen Lazio dinsdagavond. Met name het niet afmaken van de kansen was het probleem volgens de Slowaakse verdediger van Feyenoord. In gesprek met RTV Rijnmond praat Hancko na over de wedstrijd in groep E tegen de Romeinen.

"Heel teleurstellend dat we weer niet konden winnen in Rome", begint Hancko. "Opnieuw is één schot op ons doel een doelpunt. Na de tiende minuut hadden wij meer grip op de wedstrijd met meer balbezit. We konden onze nummer tien en vleugelspelers vanaf toen wel vinden. We hebben ook wel kansen gecreëerd, maar op dit niveau is het niet zoals in de Eredivisie dat we zes of zeven kansen kunnen krijgen en maar twee of drie keer scoren om de wedstrijd te winnen. Je moet in de Champions League met drie kansen minimaal een of twee keer scoren. Dat deden wij vandaag niet en daarover ben ik wel teleurgesteld", aldus de Slowaak.

"Soms heeft het met een beetje geluk te maken. Een schot van ons was echt geweldig gered door de keeper van Lazio. Op dit niveau kun je zien dat de spelers meer ervaring hebben, ze zijn beter. Ik denk dat wij trots kunnen zijn op ons team en op hoe wij vandaag gepresteerd hebben. Het is niet makkelijk. Niet veel teams in Europa kunnen zo'n wedstrijd spelen in dit stadion", vervolgt Hancko.

Ondanks de controle over de wedstrijd weten de Rotterdammers opnieuw een uitwedstrijd in de Champions League niet winnend af te sluiten. "Uiteindelijk telt alleen het resultaat. We hebben verloren en dat is niet goed voor de stand in onze groep, maar ik denk dat wij nog steeds alles in eigen hand hebben. We gaan er alles aan doen om door te gaan naar de volgende ronde."

Het uitvallen van Bart Nieuwkoop was geen fijn moment voor Hancko. "Natuurlijk was ik niet blij met wat er met hem gebeurde, dat leek een behoorlijke blessure te zijn. Ik hoop dat hij snel weer de oude is." De rentree van Gernot Trauner was voor de verdediger wel een fijn moment. "Het voelde gelijk weer alsof we elke dag samen speelden. Hij is er een aantal weken uit geweest, dus ik was blij dat hij terug is. Ook voor de competitie ben ik wel weer blij dat hij terug is. Je ziet meteen de kalmte in zijn spel."

Een goed resultaat in Rome had de Rotterdammers al flink op weg geholpen naar overwintering in de Champions League. "Ja, de trainer heeft dat vooraf ook meerdere keren aangegeven. We moesten ons hierop voorbereiden als een finale. Een finale wordt vaak op details en kleine momenten beslist. Vandaag was dat geluk niet aan onze zijde. We speelden goed, maar verloren dus ik denk dat er genoeg werk voor ons is om te verbeteren. De wedstrijd hier tegen Lazio en de uitwedstrijd tegen Atlético waren de twee zwaarste wedstrijden voor mij tot nu toe", stelt de Slowaaks international.

Delen

Reacties

Nu nog een keer niet thuis geven, en het wordt EL. 2x niet thuis, en het kan zomaar ineens afgelopen zijn. De druk komt er nu op te staan. Van AZ moeten we ook winnen, om nog iets van aansluiting t.o.v. PSV te houden. Er komen een paar spannende wedstrijden aan.
De buitenspelers zijn gewoon te matig daarvoor.
Op zich helemaal juist wat hij zegt, als je thuis wint van Atletico sta je er weer goed voor, dat zal heel moeilijk worden. Die zijn gewoon sterk, maar anders wordt het Europa League.
Voor zondag hoop ik dat Trauner kan starten, vond knap hoe hij inviel na zo een lange tijd.
"Niet veel teams in Europa kunnen zo'n wedstrijd spelen in dit stadion", vervolgt Hancko.

Ik heb nog nooit zo'n saaie wedstrijd gezien. Wanneer je hier kans wilt maken moet je spel vlot en attractief zijn. Het leek wel 50+ voetbal. Jammer. Nu strijden in de volgende wedstrijden. Het kan nog!
Niet mee eens, in de eerste helft tikte je ze na de openingsfase helemaal scheel.

Het veldspel is meer dan prima, beter dan ooit eigenlijk. Het gaat vaak mis in de laatste fase, een voorzet of steekpass die te hard of te zacht is. Na Lazio thuis is alles steeds net iets minder geworden, en een paar spelers zijn simpelweg uit vorm (hoi Igor).

Zondag winnen van AZ, je moet echt 2e worden.