David Hancko Slowakije Proshots

Proshots

Nieuws

Hancko: "Het zou mooi zijn om een nog grotere uitdaging aan te gaan in een grotere competitie"

Van de redactie

Dávid Hancko kan na een lang seizoen met vakantie nadat Slowakije zondag in de achtste finales van het EK in Duitsland werd uitgeschakeld door Engeland. De Slowaakse verdediger van Feyenoord kende wederom een uitstekend seizoen in zowel het shirt van zijn land als die van Feyenoord. In gesprek met Voetbal International spreekt de 26-jarige Hancko over een mogelijke volgende stap in zijn carrière. 

In het duel tegen Engeland kreeg Hancko te maken met spelers van wereldklasse. Zelf kijkt de verdediger met vertrouwen terug op zijn EURO 2024. "Ik voelde me goed op het veld. Natuurlijk verlies je soms ook een duel, maar je speelt tegen de beste spelers ter wereld. Het ging goed tegen jongens als Bukayo Saka, Cole Palmer en ook Kyle Walker, die op de flank van die overlaps maakt. Ik won duels en ook in de verlenging deed ik er alles aan om ons naar voren te pushen en te scoren, maar jammer genoeg konden we niet winnen", aldus Hancko.

Na twee uitstekende seizoenen bij Feyenoord, waarbij coach Arne Slot vertrok naar de droomclub van de Slowaak, gaat Hancko het gesprek aan met zijn zaakwaarnemer. "Ik denk dat hij in drie jaar zal worden genoemd als een van de beste coaches ter wereld. Ik zie dat gebeuren. Ik heb heel veel vertrouwen in hem en zijn staf. En ik spreek die waardering niet uit, omdat ik hoop dat ik met hem meega naar Liverpool, want die kans is klein. Ik heb een aantal keren met hem gesproken na afloop van het seizoen, maar ik denk niet dat ze op zoek zijn naar een speler op mijn positie, dus ik denk dat een transfer naar Liverpool er niet van zal komen, maar ik wens hem heel veel geluk toe, hij is echt een fantastische coach."

Van Atlético Madrid geniet Hancko concrete belangstelling, maar of zijn toekomst daar ook ligt, is nog altijd niet duidelijk. "Ik kan me er nu meer op gaan focussen, want nu kan ik het EK opzij zetten. Er zijn dingen in de media genoemd, maar ik zal nu eerst met m’n zaakwaarnemer gaan spreken. De komende twee weken kunnen we het daar over hebben en dan ook met Feyenoord. We zullen zien. Ik heb al heel vaak gezegd dat ik heel erg gelukkig ben bij Feyenoord. Ik hou van de club, de fans, het stadion en iedereen in de club. Hier ben ik als speler veel beter geworden, maar als atleet moet je ook proberen om nieuwe dingen te ervaren en het zou mooi zijn om een nog grotere uitdaging aan te gaan in een grotere competitie", aldus Hancko.

"Ik heb een contract bij Feyenoord, zij moeten het ook goedkeuren. We hadden het er ook over met Dennis te Kloese, hij zei tegen me: natuurlijk willen we je zo lang mogelijk behouden, maar als er iets groots komt willen we meedenken.’ Maar dan moeten ze natuurlijk wel tevreden zijn met de transfersom. Ik weet het op dit moment niet, ik was de afgelopen tijd volledig gefocust op het EK, we hadden vier dagen geleden een wedstrijd en nu deze (tegen Engeland, red.), nu kan ik alles opzij zetten. Nu heb ik even vakantie, maar in de komende weken zal er misschien meer duidelijkheid zijn", sluit hij af.

Oranje speelt vanavond op het EK tegen Roemenië. Overleefd het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman de achtste finale? Pak 50x of 100x je inzet als Nederland wint met Jacks!

Delen

Reacties

Hancko, speelde zo goed als alles, echt de beste speler, hij is meer waard dan bijvoorbeeld Giminez, bieden daar 25miljoen voor, doen. Hancko is minimaal 50 miljoen, eerder meer dan minder....
Ik denk ook dat hij weggaat, omdat zijn vrouw, die in eerste instantie er al niet happig op was om naar Rotterdam te gaan, recent in een interview met Sport, een Slovaaks tijdschrift, heeft gezegd “dat ze verwacht deze zomer te vertrekken, maar niet naar Liverpool, er zijn betere plekken, zoals Spanje of Italië”
Kennelijk wil ze liever in de zon shoppen of tennissen dan in de Nederlandse of Engelse regen.
Feyenoord heeft zelf gezegd 25 miljoen te weinig te vinden dan nijg je denk ik richting de 35 miljoen
Benieuwd hoe hard Feyenoord het gaat spelen. Blijven ze vasthouden aan de vraagprijs of gaan ze toch weer op de knieën omdat een speler het wil.
Lijkt me geen jongen die een transfer gaat forceren, maar de houding van zijn zaakwaarnemer zit me niet lekker. Hancko zelf is gewoon heel realistisch, twee top seizoenen gedraaid en zou graag een keer een stap hogerop maken. Dat gunnen we hem ook, maar dan moet inderdaad de juiste prijs op tafel komen. Die zaakwaarnemer probeert de prijs nu al te drukken, dat stoort me meer dan deze uitspraken van Hancko, want er is niets mis met zijn ambitie, zeker na twee geweldige seizoenen en een super EK.
valt me toch tegen van hem. hij heeft tot 28 getekend he... maar goed, wij hoeven hem niet te laten gaan. alleen voor de absolute topprijzen moeten we aan tafel komen. dan heb je het toch echt over een bedrag tussen de 40 en de 50. we moeten er wel wat voor terug kunnen halen. kan dat niet, dan houden. kunnen hem goede gebruiken in de cl en volgend jaar kunnen we hem ook nog verkopen.
Nou het is vrij normaal dat hij weg gekocht gaat worden en daar wordt hij als speler ook niet slechter van. Hij geeft alleen aan dat het normaal is om het nog hoger op te willen proberen en als de club akkoord gaat met de transfer qua bedrag. Lijkt me een prima uitleg en iemand die niet moeilijk gaat doen zolang dat bedrag niet wordt geboden. En idd dat zal ergens tussen de 40 en 50 moeten liggen hoop ik
Daarom heeft hij juist alle recht om dit te zeggen!
Hij wist dat hij daardoor duurder werd voor andere clubs.
Dus hij wist dat Feyenoord daar beter van zou worden.

De man is al seizoenen de beste van Feyenoord en stond op het EK en ook in Europa zijn mannetjes.
Heel normaal dat hij stappen wil maken.
En daar is hij ook gewoon aan toe.
Hij heeft alle recht om dat te zeggen en ik heb alle recht om te zeggen dat mij dat dan tegenvalt. Daar geef ik ook argumenten voor. Als hij dit eerder had bedacht had hij niet bijgetekend. Dan kom je makkelijker weg. Nu mogen wij de hoofdprijs vragen. Als hij dat accepteert vind ik dat ook prima.
Lees nou gewoon eens rustig het artikel voordat je je gek laat maken door de titel die erboven staat.
Hij gaat echt niet moeilijk lopen doen of zo als er geen transfer komt. Hij geeft aan dat hij hier gelukkig is en dat hij alleen weg gaat als de deal ook goed is voor Feyenoord. Het is alleen zijn zaakwaarnemer die wat moeilijker doet, maar die ziet alleen maar eurotekens natuurlijk.
Lees nou gewoon eens rustig mijn reactie en onderken dat ik me helemaal niet gek laat maken, hij heeft getekend tot 28. Dat doe je niet als je stappen wil maken. Maar hij mag wel van gedachten veranderd zijn. Prima. Maar dat valt mij dan tegen. Als we iedereen laten gaan die stappen wil maken houden we niks meer over. Dus het mag wel, maar mijn advies is dan: alleen voor de hoofdprijs. En anders niet, want dan kan het volgend jaar ook nog.
Hij heeft bijgetekend zodat Feyenoord meer voor hem kan vragen. Dat is met meer spelers gebeurd de laatste jaren. Eerst verlengen en dan (een jaar) later toch verkocht worden, maar dus voor meer geld. En hij zegt ook juist dat hij alleen maar een transfer gaat maken als dat ook goed is voor Feyenoord. Dus met andere woorden alleen als die "hoofdprijs" betaald gaat worden. Hij geeft aan dat hij gelukkig is bij Feyenoord en in Rotterdam en hoeft wat hem betreft niet weg. Alleen maar onder de juiste voorwaarden.
hij heeft bijgetekend zodat feyenoord meer voor hem kan vragen.... jij weet helemaal niks van zijn beweegreden om bij te tekenen. het enige dat we weten dat hij heeft bijgetekend. en dat betekend dat hij langer verbonden is aan de club. meer kun je daar niet uit afleiden.
Nee laten we alles wat de laatste jaren is gebeurd gewoon negeren. Wat een domheid.
Joh, maak jij lekker je eigen waarheid.
Wees blij dat die bij wilde tekenen.
Daar door kan feyenoord meer vragen.
Gewoon 35+ miljoen is gewoon mooi bedrag.
Als feyenoord erg moeilijk doet bv 45 miljoen.
Dan blijft die gewoon.
Maar andere spelers gaan in de toekomst na denken om langer contract te verlengen.
Want die denken zo kunnen nooit weg als mooie club komt.
Denk dat je andere spelers best kunt uitleggen dat vraagprijs niet alleen van de lengte van je contract. In geval van Hancko is het ook zo dat er op zijn positie relatief weinig goede spelers rondlopen