yv2024128yv2024128a1c05690

Nieuws

Javairô Dilrosun maakt furore in Mexico (VIDEO)

Van de redactie

Oud-Feyenoorder Javairô Dilrosun kent een uitstekende start van het nieuwe seizoen in Mexico. De aanvaller die in Rotterdam onder Arne Slot op een zijspoor was beland, speelt momenteel bij Club América en won daar de eerste prijs van het seizoen. Ook viel hij persoonlijk in de prijzen.

Club América won gisternacht de Supercup door Tigres UNANL met 2-1 te verslaan, mede door een schitterende goal van Dilrosun. In het stadion van Los Angeles Galaxy poetste hij in de 24e minuut met een geweldige knal de vroeg opgelopen achterstand weg. Tien minuten later was het aanvoerder Henry Martin die voor de uiteindelijke eindstand zorgde. Dilrosun en Club América pakten zodoende de eerste prijs van het seizoen.

Begin dit jaar stapte Dilrosun over van Feyenoord naar de Mexicaanse topclub. In Rotterdam werd hij in 2023 landskampioen, al kwam hij steeds minder in het plan van trainer Arne Slot voor. De eenmalig international was onder andere naar Feyenoord gekomen om weer in beeld te komen bij het Nederlands Elftal, hetgeen niet lukt.

Zonder Dilrosun speelt Oranje vanavond op het EK tegen Roemenië. Overleefd het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman de achtste finale? Pak 50x of 100x je inzet als Nederland wint met Jacks!

Met een overstap naar de Mexicaanse competitie wilde de pas 26-jarige Dilrosun zijn carrière nieuw leven inblazen. In zijn eerste halve seizoen won de technisch vaardige speler met zijn club al de voorjaarscompetitie, waarin hij goed was voor één goal en twee assists. Zijn enige doelpunt was er wel een voor de geschiedenisboeken. De 1-0 in de thuiswedstrijd tegen Tigres op 9 maart, werd uitgeroepen tot mooiste doelpunt van het seizoen.  

Delen

Reacties

En nog altijd pas 26. Blijft toch eeuwig zonde dat dit soort gasten aan wie je kunt zien dat ze gigantisch veel voetbal in hun donder hebben, op een niveau hoger verstikken door de druk.

Ben blij voor hem dat hij daar de ster kan zijn die zijn voetbaltalent verdiend!
Mijn vraag aan hem is of hij ooit met legend Willem Van Hanegem heeft gesproken. Hij zou het doen en heb er daarna niets meer van vernomen.
Heel leuk om te zien hoe het hem vergaat daar. Lekker sfeertje ook daar.
Haha, tor instinct deze man. Mooie goals!
Mooi voor Dilrosun, het is deze sympathieke speler gegund
Vintage Dilrosun goal..
Mooi voor die jongen dat het hem goed vergaat..