Hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Ik zag dat publiek tekeergaan en dacht: daar hoor ik gewoon"

Van de redactie

Dávid Hancko is onomstreden. De deze zomer van Sparta Praag overgekomen centrale verdediger heeft zich moeiteloos aangepast en wordt door de supporters op handen gedragen.

Hancko voelt de waardering van het Legioen, zo vertelt hij in gesprek met Algemeen Dagblad. “Ongelooflijk. Ik vind het moeilijk om over mezelf te zeggen, maar ik denk dat ik bij Sparta Praag ook een speler was die er goed op stond bij de fans. Maar daar deed ik er jaren over om dat te bereiken. Bij Feyenoord voelde het al zo na een paar weken. Ik zag Feyenoord vorig seizoen spelen tegen Slavia Praag en toen kreeg ik al het gevoel dat ik bij deze club zou kunnen passen”.

Dat zijn overgang even op zich liet wachten bracht hem niet aan het twijfelen. “De onderhandelingen over mijn transfer naar Rotterdam duurden negen weken en al die tijd volgde ik de club op de voet. Ik sprak trainer Arne Slot af en toe en wist al wat er van mij zou worden verwacht als ik daadwerkelijk in de Kuip zou spelen. Ik zag dat publiek tekeergaan bij wedstrijden en ik dacht: daar hoor ik gewoon.’’

Volgens Hancko kan het publiek in wedstrijden doorslaggevend zijn. “Toen ik bij Sparta Praag speelde, moesten we in de Covid-periode uit naar Celtic. Het stadion was leeg en we wonnen met 1-4. Later speelden we in een vol Ibrox Stadium tegen Rangers en werden we weggeblazen. Het verschil was gewoon het publiek. Dat is in de Kuip ook zo, je kunt elkaar op het veld nauwelijks verstaan. Als je dan scoort en je staat daar voor een vak vol schreeuwende en juichende mensen, dan weet je waar je voor speelt. Dat waren ook de momenten dat ik dacht: ja, Dávid, Feyenoord past volledig bij jou."

Delen

Reacties

Achterin staat het gewoon met Bijlow Geertruida Trauner Hancko en ❤️man

Nu nog een goede 6 en twee buitenspelen die hun draai gaan vinden

Zie echt mogelijkheden als we die goede zes in huis kunnen binnen slepen
Die jongen heeft een karakter van goud. Wat een drive zeg, naast dat Hancko gewoon een erg goede voetballer is. Daarover ook geen enkele twijfel.
Deze man verdient echt een heel goed nummer wat iedere wedstrijd gezongen moet worden! Nu al 1 van de smaakmakers