hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "En ik maar vragen wanneer hij een keer kon meedoen” 

Dennis

Feyenoord kent momenteel drie linksbacks in de selectie. Fredrik Bjørkan en Marcos López werden afgelopen zomer gehaald, terwijl Quilindschy Hartman doorstroomde uit de jeugdopleiding.

Volgens Arne Slot is de overbezetting op links niet vreemd, zo zegt hij in Voetbal International.

Hartman druk de laatste weken zijn stempel. Na zijn assist op Gimenez tegen SS Lazio (1-0), werd hij afgelopen donderdag matchwinner in de wedstrijd tegen SC Cambuur (1-0). "Ik snap best dat mensen met de huidige prestaties van Hartman vraagtekens zetten bij het feit dat wij drie linksbacks hebben”, zo zegt Slot. “Maar dan ga je eraan voorbij dat hij de afgelopen twee jaar non-stop geblesseerd is geweest”. Feyenoord begon de competitie overigens zonder echte linksback. “We hadden Marcus Pedersen op linksback in de eerste competitiewedstrijd.”

Volgens de trainer is Hartman op advies van de fysieke staf langzaam gebracht. “We wilden Hartman gelijk al laten aansluiten, maar toen zei men dat dit echt niet kon. Dat hij eerst rustig bij de beloften moest opbouwen. En ik maar vragen wanneer hij een keer kon meedoen.” 

Toch denkt Slot dat het de juiste aanpak is geweest. “Achteraf gezien is het zeer verstandig geweest van de fysieke staf dat ze hem die rustige opbouw hebben gegeven. Want hij is nu al een half jaar fit en maakt met name aan de bal een uitstekende indruk. En ook verdedigend stond hij tegen Cambuur zijn mannetje.''

Delen

Reacties

Deze jongen heeft zoveel potentie echt wat een talent Hartman blijf heel topper dan kan niemand je uit de basis spelen
Mooi weer een speler uit de eigen jeugd. Zijn contract moeten ze maar snel gaan verlengen.