Primeur Betrouwbaar
Bassett

VK Sportphoto

Nieuws

Colorado 'not amused': Sittard en Bassett naderen afscheid

FeyenoordTM

Fortuna Sittard lijkt op korte termijn afscheid te gaan nemen van Cole Bassett. De Amerikaanse middenvelder komt mondjesmaat in actie in Sittard en keert naar verwachting in januari terug bij de Colorado Rapids.

Bassett (21) werd in januari van dit jaar gehuurd door Feyenoord van Colorado Rapids, maar kwam niet verder dan zeven invalbeurten in Rotterdam, waaronder in het begin van het seizoen in het GelreDome (2-5 winst, red.).

Via een speciale constructie nam Fortuna hem afgelopen zomer over. Feyenoord behield hierbij de koopoptie, die nog altijd in de zomer van 2023 gelicht kan worden.

De harde realiteit is dat Bassett ook bij de club uit Limburg amper een rol van betekenis speelt, ook niet na de meest recentelijke trainerswissel in Limburg.

De kans wordt met de dag groter dat Colorado Rapids Bassett terug laat keren naar de MLS. Colorado Rapids treft hier de eerste voorbereidingen voor, verzekeren bronnen uit Amerika.

De Amerikanen zijn 'not amused' dat Bassett ook bij Fortuna niet in actie komt. Colorado kan Bassett terughalen omdat hij niet aan het benodigde aantal speelminuten is gekomen bij Fortuna.

Toch kan Bassett terugkeren naar de MLS en 'dit seizoen' in actie komen voor zijn derde club, Colorado. Hoe zit dat? Het antwoord is eenvoudig: De MLS loopt niet gelijk aan de Eredivisie en dus is een terugkeer geheel volgens FIFA regels toegestaan.

Bassett kwam in de Eredivisie negen keer binnen de lijnen voor Fortuna Sittard, waarvan acht keer als invaller. Zijn contract in Amerika loopt nog door tot de zomer van 2024.

 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Helaas maar de goede keuze. Altijd erg leuke speler gevonden.
Is gewoon echt niet goed genoeg.
Omdat hij druistig over het veld draaft denk je heel snel "die heeft wel wat", maar helaas.
Was toch deze zomer dat die werd gehuurd van Feyenoord niet januari.
Slot zag het niet in hem zitten yilmaz bij Fortuna dus ook niet. Die is vertrokken dus.
Maar vrijetrappen nemen kon ie wel hoor
Hoop dat hij terug gaat, niet goed genoeg voor ons maar wie weet in de toekomst
Jammer maar we hadden Til en nu Symanski en ook nog Bullaude. Feyenoord heeft denk ik niet het geld om twee talenten en een vedette voor die positie te halen. Eigenlijk is Symanski en Bullaude al veel. Wellicht koopt men Symanski toch niet, als Bullaude aan het ballen gaat.
Jammer, ik vond hem in de speelminuten die hij kreeg niet slecht en best wat Til achtige potentie vertonen. Nooit helemaal begrepen waarom Slot hem zo weinig kansen heeft gegeven.
Zonde, maar blijkbaar komt die toch te kort.
Onze #CoolKidCole is het niet echt, hè?
Zonde, want heeft echt wel de kwaliteiten
Dat vind ik dus ook! Alleen de kans zal klein zijn dat Feyenoord hem definitief overneemt toch @FTM?
Denk inderdaad dat we hem niet meer terug gaan zien in het shirt van Feyenoord.