trauner

Nieuws

Gernot Trauner: "Het zou mooi zijn iets tastbaars te winnen"

Dennis

Gernot Trauner is inmiddels niet meer weg te denken uit de defensie van Feyenoord. In zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers groeide hij uit tot een sterkhouder en bereikte hij de finale van de Conference League. Daarna zag hij bijna het hele basisteam vertrekken en veel nieuwelingen binnenkomen. 

Trauner is te spreken over de aankopen, zo vertelt hij in het gesprek met Sky Sport. “Een groot compliment naar de trainer en de scouting. Iedereen in de club weet welke richting we op willen. Als eerste stap hebben we spelers gehaald die pasten in deze visie”. Ook Trauner was in beeld bij andere clubs, maar hij besloot bij Feyenoord te blijven. “Ik wist dat er interesse zou komen, maar voor mij was dat niet beter dan Feyenoord. Ik heb voor vier jaar getekend, ook om rust te creëren voor mijn familie. Wij voelen ons goed in Rotterdam. Ik voel me goed bij de club en de supporters. Dat is voor mij belangrijk”.

De Oostenrijker ziet dat het huidige team in opbouw is. “Aan het begin zagen we dat het elftal nog niet zo goed paste. Er waren een aantal spelers die aan het begin veel speelde en in de loop van het seizoen zijn gewisseld. De trainer weet precies hoe hij wil spelen, al zijn we nog niet op het niveau van vorig seizoen. Dat is logisch, want ieder team ontwikkelt zich in de loop van het seizoen”.

Ondanks veel nieuwe spelers ziet Trauner weldegelijk kansen in de Eredivisie. “In de competitie staan we bij de bovenste plaatsen. Het loopt volgens plan, al is het continue naar boven en naar beneden kijken. Dit seizoen kan heel spannend worden: vier teams staan dichtbij elkaar”. Ook het Europese seizoen verloopt volgens plan. “We staan er goed voor door te overwinteren in de Europa League. Dat is een grootse prestatie. De laatste wedstrijd in ons eigen stadion is perfect verlopen. Ik heb nog nooit zo’n spannende groep meegemaakt”. 

De 30-jarige Oostenrijker hoopt dat dit seizoen nog veel moois gaat brengen. “We moeten ons nog meer ontwikkelen om echt grote prestaties te behalen. We moeten onze plannen uitvoeren, zodat we wedstrijden blijven winnen. Het zou mooi zijn iets tastbaars te winnen, dat is me nog niet gelukt”. 

Delen

Reacties

Wereld speler met een superieure professionele instelling!
Blijf maar lekker ballenn in Rotterdam