Senesi Bournemouth

Alamy

Nieuws

Oud-Feyenoorder Senesi ontbreekt op WK

Stan

Marcos Senesi is door bondscoach Lionel Scaloni niet geselecteerd voor het Argentijnse keurkorps dat binnenkort afreist naar Qatar. De ex-Feyenoord verdediger, die deze zomer de overstap maakte naar het Engelse Bournemouth, heeft bij zijn nieuwe club niet genoeg indruk kunnen maken voor een uitverkiezing.

Vrijdagmiddag maakte Scaloni bekend welke 25 spelers Lionel Messi mogen gaan vergezellen in zijn jacht op de WK-beker. Argentinië wordt gezien als een van de favorieten voor de eindzege en het toernooi in Qatar lijkt dan ook het ideale moment om de carrière van de kleine wonderdribbelaar te complementeren. Senesi zal deze queeste echter van buitenaf moeten gaan volgen. Waar de linskbenige stopper in juni (toen nog in dienst bij Feyenoord) nog debuteerde in de Argentijnse hoofdmacht hoort hij nu namelijk niet bij de definitieve selectie voor het Wereldkampioenschap.  

Desondanks is Senesi bezig aan een redelijk debuutseizoen in Engeland. Als linker centrale-verdediger kwam hij al in 12 van de 15 mogelijke duels in actie voor Bournemouth. Voortvarend gaat het echter nog niet met zijn nieuwe werkgever; The Cherries, die hem na 3 seizoenen én een prachtige Europese campagne overnamen van Feyenoord, bivakkeren op een 17e plaats en blijven daarmee net boven de degradatiestreep.

Delen

Reacties

Heb best veel van Bournemouth gezien en Marcos doet het daar gewoon prima. Ging op het einde tegen Spurs wel helemaal mis, maar hij speelde sterk tegen Brentford, West Ham en Leicester. Hancko is trouwens wel gewoon beter, was samen met Hartman en Traunert enige goede veldspeler gister tegen Cambuur.