Supporters van Feyenoord op de thuisvakken slaags met stewards

Nieuws

Lage boetes na tweeluik met Midtjylland

Ruben1908

Er werd met enige vrees uitgekeken naar de mogelijke straffen die Feyenoord zouden worden opgelegd na het tweeluik met Midtjylland in de Europa League. Echter, deze zorgen blijken ongegrond aangezien Feyenoord slechts een kleine €20.000 over moet maken naar de UEFA. 

Voor de wedstrijd in Herning heeft de UEFA een twee boetes opgelegd voor enerzijds "throwing of objects" (€7.000) en anderzijds "crowd disturbances" (€2.500). Met dit relatief lage bedrag wordt ook duidelijk dat het verhaal waarmee het bestuur van FC Midtjylland na de wedstrijd tegen Feyenoord kwam evidente onzin was. Dat was ook al te lezen op deze website

De thuiswedstrijd levert Feyenoord een hogere boete op. Voor het afsteken van vuurwerk krijgen de Rotterdammers een boete van €8.750. 

Delen

Reacties

"Wéér boetes na tweeluik.." zou een passendere insteek zijn.

Je zou er als club bijna verstandig aan doen geen uitsupporters meer mee te nemen. Wat natuurlijk ontzettend zonde zou zijn en de welwillenden onnodig schaadt, maar je moet als club een keer gaan optreden tegen de klojos die zich structureel niet aan de regels weten te houden.
Tuurlijk het mag niet, maar om nou een boete te geven voor die drie fakkels tegen mietjesland is ook wat overdreven…
Het probleem begint al bij fr12 en 1908.nl. praten alles iedere keer goed. Nu weer "lage boete".
Is het een hoge boete dan? Hoezo valt het vermelden van feiten onder het goed praten?
Wangedrag blijft wangedrag...
Volgens jou moeten we blij zijn dat we ons deze keer minder misdragen hebben dan voorheen met als gevolg een lagere boete?!
Die kinderhand is snel gevuld dan...
Dit is niks vergeleken met wat nog komen gaat tegen Graz en Lazio.
Reken maar op 80.000 totaal, wedstrijd(en) zonder uitsupporters en gele zijde 1 of 2 wedstrijden dicht
Keurig. En dat na al die bombarie. Al geloof ik niet dat dit bij Graz ook het geval zal zijn 😅
Ik vind vuurwerk 99% van de tijd een ramp en zeker tijdens O&N ben ik voorstander van het louter toelaten van siervuurwerk door een gemeente of een vuurwerkorganisatie, bij een lokaal referendum zou ik tegen vuurwerk stemmen maar bij Feyenoord in de Kuip en tijdens uitwedstrijden past het perfect. Ik vind het een geweldige sfeer creëren bij wedstrijden, tegenstanders staan hierdoor eigenlijk al 1-0 achter. Enige wat je wellicht zou kunnen verbeteren is dit afspreken met de organisatie van Feyenoord, zodat het iets gecontroleerder plaatsvindt. De boete helemaal waard in mijn ogen, het levert je miljoenen op uiteindelijk.
Het mag niet dus doe het dan ook niet. Wedstrijden worden onder de UEFA vlag gespeeld en zij bepalen de regels. In Engeland hebben ze dit toch ook niet nodig.
Het levert je helemaal niets op. Er zijn ook manieren te bedenken om je club te steunen die binnen de regels van de UEFA passen. Of geloof je echt dat Feyenoord overwintert vanwege een paar fakkels?