David Hancko Slowakije Proshots

ProShots

Nieuws

Hancko in zak en as: "We waren heel dicht bij iets speciaals"

Stan

Zondagavond spatte de EK-droom uiteen voor Dávid Hancko en Slowakije. Terwijl een megastunt tegen Engeland de Slowaken bijna niet meer kon ontgaan, was het de Engelsman Jude Bellingham die het duel op spectaculaire wijze alsnog naar de verlenging schoot. Daarin ging het al binnen één minuut fout voor de ploeg van Francesco Calzona, die de gigantische klap niet meer te boven komt en het toernooi in Duitsland moet verlaten. 

Slowakije overleefde poule E op het EK, doordat het onder meer met een indrukwekkende overwinning op België als een van de beste nummers drie eindigde. Zondagavond in Gelsenkirchen wachtte daarom de confrontatie met het pover spelende Engeland. Een nieuwe stunt tegen een topland lag vanwege de oneerlijke krachtsverhouding niet in de lijn der verwachting, maar toch waren de Slowaken slechts een haar verwijderd van een historische EK-overwinning op Engeland.

Topscorer Ivan Schranz had het land al in de eerste helft op voorsprong gezet en leek lang de matchwinner te worden. Toen het niet meer fout leek te kunnen gaan was daar in de vijfde minuut van de extra tijd Jude Bellingham: de Real Madrid-ster schoot met een omhaal de 1-1 binnen en behoedde de formatie van Gareth Southgate zo voor een uiterst pijnlijke afgang. Het uitgeputte Slowakije moest daardoor nog minstens 30 minuten stand houden, maar zakte al in de eerste minuut van de verlenging door de hoeven als Harry Kane binnenkopt. De topscorer van het afgelopen Bundesliga-seizoen besliste de eindstand zo op 2-1 en beslechtte zo het ongelukkige lot van de Slowaken. 

Dávid Hancko, die op de linkerflank van Slowakije aan een indrukwekkend toernooi speelde, is kapot van de uitschakeling. "Ik ben lang niet meer zo verdrietig geweest over voetbal", vertelt de Feyenoord-verdediger na afloop tegenover het ANP. "Het is maar een wedstrijd, maar we waren heel dicht bij iets speciaals. Iets waar we van droomden. We hebben er alles aan gedaan om het te laten gebeuren, maar het is niet gelukt. De gelijkmaker van Jude Bellingham voelde als een dolk in het hart."

Delen

Reacties

David Hancko heeft met een leeuwenhart gespeeld. Atletico Madrid kan nu niet meer met 25 miljoen aan komen kan kakken. Gewoon 45 miljoen betalen aan Feyenoord!
Nou, aan David heeft het niet gelegen. Die had zowel Saka als Palmer in z'n broekzak. Goed aan zijn transferwaarde gewerkt.
Gelukkig blessure vrij gebleven heeft een zeer goed EK gespeeld