yv2022106yv2022106a1a01952

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko over Klassieker: "In de Kuip waren we de betere ploeg"

Twan

David Hancko kijkt uit naar het treffen tussen de nummer één en twee van de Eredivisie. In een interview met Voetbal International vertelt de nuchtere verdediger over hoe hij om gaat met de druk.

Hancko kijkt met gemengde gevoelens terug op de thuiswedstrijd tegen Ajax. "In De Kuip waren we de betere ploeg, maar werd het gelijk." Hij heeft vertrouwen dat er kansen liggen in Amsterdam. "Het zal moeilijk worden, maar zeker niet onmogelijk." Hij weet dat Feyenoord bij een overwinning een goede stap kan zetten richting het kampioenschap, maar wil er zelf nog niet over spreken. "Het geeft geen pas om nu te praten over een titel, behalve dat het dit jaar kan en dat erover dromen natuurlijk niet verboden is."

Dat Feyenoord al 18 jaar niet wist te winnen in de Arena, zegt volgens de Slowaak niets. Zo won hij met zijn oude club Sparta Praag nog nooit de zwaarbeladen wedstrijd tegen Slavia Praag, tot vorig jaar. In zijn laatste seizoen in Tsjechië troffen de ploegen elkaar vier keer, waarvan drie ontmoetingen gewonnen werden.

Ontwikkeling

Hancko is na 8 maanden niet weg te denken uit de basiself. Hij kwam wedstrijdfit aan bij de club, en moest vooral bekend raken met de tactiek. De Slowaak is daarom ook blij met Arne Slot. "We hebben hier een trainer die alles perfect uitlegt en voor een speelwijze kiest waar mijn tekortkomingen als voetballer niet vaak bloot komen te liggen." Ook was zijn collega in de achterhoede belangrijk. "Het hielp mij dat ik in het begin naast Gernot speelde. Hij is zo rustig aan de bal, zo kalm, dat gaf mij vertrouwen."

Dat de Slowaaks international dezelfde rust uitstraalt is ook te danken aan de druk bij zijn vorige club. "Sparta is er de grootste club van het land, met elke dag veel aandacht. Je móést winnen, iedere wedstrijd. Achteraf de beste stap. Vijftigduizend man in De Kuip maakten mij niet meer nerveus. Ik heb druk leren managen in Praag."

Het betekent overigens niet dat de verdediger geen zenuwen kent. "Niet dat ik bang ben om fouten te maken, hoor. Healthy nerves? Ja, dat is wel een goede omschrijving: kriebels in je maag. Ik heb voor mezelf een standaard gezet bij Feyenoord en die wil ik iedere wedstrijd halen. Dat zorgt voor die stress."

 

Delen

Reacties

Wij gaan winnen! Ajax vol onder druk zetten maar ook zoals Louis zegt provocerende pressing. Bassey laten aanvallen en dan toeslaan.
Met een gelijkspel ben ik al dolblij.
Jaa in de kuip zijn we wel vaker de betere ploeg geweest, alleen dat omzetten in winst lukt niet.
En in de Arena gaat het over het algemeen nog slechter. Hoop is er altijd, maar de voortekenen zijn helaas niet positief.
Ajax is in minder goede doen dan Feyenoord. Union Berlin gekeken?
Waarom zou je als Feyenoord supporter in godsnaam naar een wedstrijd van Ajax kijken?!