hancko

Nieuws

Hancko steunt geblesseerde Zechiël: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”

Van de redactie

Gjivai Zechiël krijgt grote steun van Dávid Hancko. Het 19-jarige talent liep eind januari een zware knieblessure op en werkt sindsdien aan zijn revalidatie. “Je kon zien dat hij echt van streek was”, zo vertelt Hancko in de ESPN-documentaire ‘Dávid Hancko: Think first, act second’.

“Hij sloot aan bij het eerste team en begon net zijn draai te vinden. Dan krijg je ineens zo’n blessure.” De 26-jarige linker centrale verdediger deelde met Zechiël zijn eigen achtergrond, waarin hij te maken had met grote blessures. “Ik vertelde hem dat ik op zijn leeftijd twee gebroken benen had. En kijk waar ik nu sta. Niemand die zich daar nu nog druk over maakt en ik kan elke drie dagen spelen.” 

Het noodlot leek Hancko op 19-jarige leeftijd te treffen. In de periode dat hij bij het eerste van MŠK Žilina meetrainde, liep hij twee grote blessures op. De Slowaak had destijds allereerst te kampen met een stressfractuur aan zijn voet. Hij moest worden geopereerd, alleen dat gebeurde niet waardoor het bot verkeerd aan elkaar groeide. Daarna moest hij alsnog onder het mes, waarbij zijn botten werden gebroken. Met een schroef werd alles weer vastgezet. Na een jaar blessureleed kwam Hancko terug. Hij begon weer te trainen en zelf te spelen, maar binnen een half jaar kreeg hij weer dezelfde aandoening. Dit keer aan de andere voet. “Ik zei tegen mijn vader: ‘ik weet niet of iemand een speler wil met twee metalen platen en twee gebroken benen’. Hoe ga ik het ooit redden? Ik dacht dat clubs mij misschien zouden afwijzen, vanwege de platen en gebroken benen”, zo kijkt Hancko terug op de zware periode. 

De verdediger bleek mentaal ijzersterk. Hij knokte zich terug bij Žilina en via Fiorentina en Sparta Praag belande hij in 2022 bij Feyenoord. Met de Rotterdamse club werd hij de landskampioen en won hij recentelijk de KNVB Beker. In het geruchtencircuit wordt de Slowaaks internationaal inmiddels met regelmaat gelinkt aan grote Europese clubs. 

Delen