hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "We hebben onze kansen gehad"

Van de redactie

David Hancko was na afloop uiteraard niet tevreden met de verloren wedstrijd tegen koploper PSV. De achterstand op de koploper is opgelopen tot tien punten. Toch wil de Slowaakse verdediger de titelkansen van Feyenoord nog niet opgeven, gaf Hancko aan in de persconferentie na het duel.

Voorlopig moet Feyenoord zich focussen op het winnen van de eigen wedstrijden en niet aan de eerste plaats denken. "We kunnen er nu niet over praten. Het gat is nu al tien punten en wij moeten ons vooral focussen op de volgende wedstrijden. Natuurlijk is de titel het belangrijkste voor ons en moeten wij ervoor blijven strijden om de druk op hun te blijven houden. Het gat is nu wel groot en wij moeten zorgen dat we gaan blijven winnen", aldus Hancko in de persconferentie op ESPN.

Het eerste doelpunt maken is volgens de verdediger van Feyenoord het verschil geweest in de topwedstrijden van afgelopen week. "We hebben onze kansen gehad in de eerste helft om op voorsprong te komen. In de tweede helft doen hun dat en scoren ze twee keer in vijf minuten. Net als in de Champions League wedstrijden scoren we niet het eerste doelpunt en lopen we een beetje achter de feiten aan. Wij moeten ervoor zorgen dat we niet meer eerst achter komen te staan. We wisten van hun kwaliteiten, maar toch liepen we uit positie en scoorden zij die twee goals. Tot het eerste doelpunt hadden wij de beter kansen. Nu zitten we hier en hebben we verloren, dus daar moeten we het mee doen."

De titelkansen wil de Slowaak nog niet opgeven. "Natuurlijk was onze verwachting en het doel vooral om de titel te prolongeren, maar er zijn nog veel wedstrijden te gaan. We moeten sterk terugkomen en ervoor zorgen dat de druk bij PSV komt te liggen. Tuurlijk blijven we strijden en ook in de Europa League gaan we voor het hoogst haalbare. Nu eerst moeten we goed herstellen en ons klaarmaken voor donderdag."

Delen

Reacties

Het hoogst haalbare in de EL. Dit klinkt leuk en aardig, maar vereist volgens mij toch enige nuancering: Hoewel Feyenoord na het afgelopen jaar niet meer echt armlastig is, moet nog wel op elke euro worden gelet. Als het ver komen in de EL (wedstrijden op donderdag) ten koste gaat van plek 2 - en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de lucratieve CL- dan is het wellicht verstandig de prioriteit te verleggen naar plek 2. Plaatsing voor de CL levert meer op dan het eventueel winnen van de EL. Als je internationaal een beetje wil meetellen, heb je minimaal een banksaldo van € 400 miljoen nodig. Zover is ook 020 niet.
Dan moeten ze niet steeds aanvallers uit hun rug laten lopen en agressiever op de bal verdedigen. Die kopgoal van Boscagli...
Vorige seizoenen zat er veel meer pit en enthousiasme in; Feyenoord was de uitdager die de strijd aanging. Nu lijkt er een beetje hoogmoed ingeslopen te zijn.
Tijd om santi volgend weekend rust te geven en Ueda te laten starten. Santi heeft teveel wedstrijden in de benen weekendje rust zou hem goed doen
Lopez kost je de wedstrijd... hartman had bajayoko in zijn zak.
Volgens mij probeert onze rechtsback een Zidaantje en leid hiermee de aanval van psv in, Lopes kan je hier niets verwijten. Feyenoord geeft de laatste wedstrijden alleen maar cadeautjes weg en doet zichzelf steeds tekort.
@Maus010 precies. Lazio uit, Excelsior uit, Atletico thuis en ook vandaag. Zeker 6 goals door eigen toedoen.
Met matig voetbal creëer je matige kansen. Die zijn er idd vooral geweest en dan wordt de geluksfactor mede bepalend en die was er niet. En die viel ook niet af te dwingen, dat vereist namelijk beter voetbal en ja met beter voetbal is het ineens geen geluk meer.