slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Wij moeten keihard vechten voor plek twee"

Van de redactie

Arne Slot heeft de titelaspiraties voorlopig in de koelkast gezet na de thuisnederlaag tegen koploper PSV. Ondanks een gelijkwaardige wedstrijd gingen de Eindhovenaren er met de winst vandoor uit Rotterdam. Na afloop sprak de trainer van de Rotterdammers met ESPN.

"Je weet dat je in topwedstrijden nauwkeurig moet zijn, zeker als je tegen een tegenstander speelt die hoog druk zetten. Ik vond eigenlijk dat we dat tot de 0-1 waren. In de eerste helft hebben wij een aantal prima kansen gehad en goed druk gezet. De manier waarop we dit duel hebben verloren is eigenlijk een kopie van afgelopen week tegen Atlético waar we de goals weer op hele schlemielige wijze tegen krijgen", begint de trainer van Feyenoord.

Beide doelpunten van PSV kwamen uit fouten van de Rotterdammers. Bij de 0-1 vond Slot dat de verkeerde keuze werd gemaakt. "Daar waren we niet angstig, misschien iets te uitbundig. Je moet daar niet tot zo'n oplossing komen op dat moment en we hadden nog genoeg mensen achter de bal. Die bal van Bakayoko wordt dan gegeven en dan ligt hij erin. Dat vond ik op dat moment wel sneu voor ons eerlijk gezegd."

Slot zag bij de tegengoals vergelijkingen met de wedstrijd tegen Atlético van afgelopen week. "Dat zijn dingen waarin topwedstrijden ook beslist worden. Afgelopen week tegen Atlético kregen we er ook zo twee tegen. We zijn natuurlijk heel druk met opbouwen en druk zetten op elkaar, maar uiteindelijk zei ik voor de wedstrijd ook al, kan een fout of een actie het verschil maken. De 0-1 was een fout en de 0-2 ook en weer uit een standaardsituatie."

"Na de 0-2 kregen hun pas meerdere kansen. Nadat wij de 1-2 maakte kregen wij weer meer kansen op de gelijkmaker. Vorig jaar viel die in de 96ste minuut, dat kon nu weer, maar helaas schoten we die bal over. Die kans was ook uit een standaardsituatie, waar wij er meer van hadden als PSV, alleen wij maken hem niet en zij wel", concludeert Slot. 

"Het was een behoorlijk gelijkwaardige wedstrijd. Je ziet wel dat zij hun wedstrijden dit seizoen over het algemeen makkelijk winnen en dan is het wel terecht dat zij staan waar ze nu horen te staan, maar tien punten is wel veel." Feyenoord denkt voorlopig niet aan de titel. "Ja, dat lijkt me duidelijk. Wij moeten keihard vechten voor plek twee."

Delen

Reacties

Tja, weer een fout van Geertruida! Wat doet ie nou met zo'n panna-actie op het middenveld?🫣
Er is vormverlies bij teveel creatieve spelers. Paixao speelt vaak matig tot slecht, Ivanusec is ook zwak sinds hij terug is van zijn blessure, Minteh is wisselvallig en ook Stengs, die geweldige wedstrijden heeft gespeeld, haalt al een aantal wedstrijden niet dat hoge niveau. Als die spelers met een individuele actie allemaal een terugval hebben ga je heel moeilijk winnen van sterke tegenstanders. Misschien het eens vanaf de start proberen met Lingr op 10? Type Til volgens mij. Niet verfijnd, maar wel iemand die makkelijk scoort en zich het snot voor de ogen loopt waardoor je beter druk kunt zetten. Dat kan wel eens helpen als de meer begaafde spelers het allemaal even niet hebben.
ongelovelijk dat gimenez mocht blijven staan
Slot is heilig verklaard, maar misschien moet hij zijn naam eer aandoen. Wie wil er kijken naar Jangebak ipv Walemark die z.g. het niveau niet haalt ? Wisselspelers en eigen jeugd krijgen geen kans.
Hoe doet Walemark het eigenlijk in Heerenveen? Was alweer vergeten dat we hem ook nog hebben, dus dit is een serieuze vraag
Bosz is een betere trainert dan Slot.

Na de wissel Vertessen Tillman, die meer naar binnen ging spelen, reageerde Slot niet. Zwak gecoachd hoor. Eigen schuld Arne
Klote dat je verliest maar aan PSV is niets te doen dit seizoen. Wij spelen beter voetbal dit seizoen dan vorig jaar maar dit keer valt het kwartje niet op onze kant
Nee klopt. Net als die bal op de lat. Vorig jaar ging hij erin.
Wel blijven vechten op plek 1! 10 puntjes is niets en we zijn nog niet eens op de helft! Andere teams gaan ons de punten geven 100%! Vandaag was een gelijk spel zeer verdiend, maar daar hebben we niet aan nu! Hoofd omhoog kameraden, het komt goed! Lek 2 is sowieso van ons👍🏻tot donderdag ik de KUIP🥳
Ik waardeer je optimisme, maar 10 punten achter op dit psv, zonder Lang en Lozano, is gewoon een hoop. Over 3 wedstrijden zit je op de helft en wij vinden het nog steeds moeilijk om een doelpunt te maken, laat staan een fatsoenlijke corner of vrije trap nemen.
Nee, plek 2 is voor nu het hoogst haalbare en dat is gewoon realisatisch bekeken door Slot. Of psv moet een zenuwinzinking krijgen na de winterstop, dan kunnen de kaarten weer anders komen te liggen
Mee eens, PSV doet het goed met een prutst team dat blijkbaar goed in elkaar zit, weg eerlijk toppers zijn er niet ook Lozano niet. Het speelt leuk met elkaar maat kwaliteit team is zeker onder niveau Feyenoord
Onze sympathieke 020 vrienden hebben het jaren terug al, volgens mij 2x laten zien ,11 punten achterstand en nog kampioen worden. toen vond ik het niet leuk maar als wij het nou zelf flikken zou ik helemaal gek worden
Het Slot voetbal dit jaar is niet om aan te gluren ter vergelijking met vorig seizoen. Achterin gaat alles zo traag, om de zogenaamde "totale controle" te hebben.
80 % van ons balbezit hebben de achterste 5 bij elkaar, daar komt toch geen hond voor naar het stadion?
Aangekochte spelers voldoen niet, opstellingen kun je je twijfels bij hebben, nee Slot is niet zo goed als dat we allemaal hoopte.
Vorig seizoen was het voetballende echt veel minder hoor. Je won toen heel veel wedstrijden echt moeizaam (AZ thuis, Groningen thuis, RKC uit enzovoort). Nu domineer je veel wedstrijden maar geef je de goals veel te makkelijk weg
Zonder Pusic is het vuur weg, Geertruida moet weer eens met beide benen op de grond en er moet een petitie komen om Lindhout geschorst te krijgen aangezien zijn falen uiteindelijk van doorslaggevend belang is geweest
Fey heeft twee buitenspelers nodig met uitzonderlijke kwaliteiten. Begin van het seizoen vond iedereen dat idrissi niet moest komen. Maar hij zorgde in de eindfase altijd voor meer gevaar, dreiging en ook nog wel eens een doelpunt. En dat allemaal doen geen van onze buitenspelers. Met uitzonderIng van minteh, alleen heeft hij te weinig rendement.
Je mist verantwoordingsgevoel of eigenaarschap dit jaar. Iedereen doet zijn kunstje, de trainer zet zaken logisch neer en als het loopt kan het er fantastisch uitzien. Maar als het minder gaat zie ik niet snel een plan B. Tegen Rome vorig seizoen ook niet. Ook nu speelden we de bal twijfelend heen en weer. De speelwijze kan spelers er beter laten uitzien, maar kwalitatief goede speler die ergens voor staan, hebben we niet zo veel. Kokcu wilde echt kampioen worden en vrat dan ook het veld op. Bij Timber komt dit gedrag gelukkig ook steeds meer voor. Bij Mats ook hoor en nog enkele zoals hartman maar als het niet draait is er geen plan B. Komt toch door de kwaliteit vd spelers. Maar goed, 2e plaats is ook fantastisch als dat lukt..
Instortingsgevaar ligt op de vloer. Ik vind dit team veel minder mentaal weerbaar als bijvoorbeeld vorig seizoen. Je ziet de koppies snel gaan hangen na een tegenslag.
Eens, ik vroeg meal af waarop de uitspraak in september gebaseerd was dat dit team al verder zou zijn. Het halen van punten werd regelmatig na de 90e minuut behaald. Dat zien we nu niet meer gebeuren..
Zal zeker moeten. Plek 2 ook Champignons league. Maar hoe ze nu voetballen? Gelukkig bijna winterstop. Hoop op een goede rechtsback/ verdediger erbij.
Er moeten vooral twee vleugelspelers bij die hun man kunnen uitspelen. Dat is het verschil met PSV.
Dat wordt een stuk eenvoudiger als iedereen (!) lering trekt van wat er fout gaat/ging.