timber-1

VK Sportphoto

Nieuws

Timber: "Vooral in topwedstrijden mag dat niet gebeuren"

Van de redactie

Feyenoord is er zondag niet in geslaagd het gat met PSV terug te brengen naar vier punten. De koploper was zondag in De Kuip met 1-2 te sterk en neemt daarmee verder afstand op de ranglijst. Quinten Timber sprak na afloop zijn teleurstelling uit tegenover ESPN.

Het verschil zondagmiddag was volgens Timber het maken van doelpunten. "Ik denk vooral het scoren, dat is het verschil geweest vandaag, denk ik. Zij maken twee goals en wij maar één. Het werd beslist op kleine details en dat heb je vandaag wel gezien", begint de middenvelder van Feyenoord. "Beide goals worden gemaakt door een dekkingsfout, dat bedoel ik eigenlijk. Vooral in topwedstrijden mag dat niet gebeuren."

Ondanks dat Feyenoord verloor kon de wedstrijd beide kanten op. "Ja, precies dat voelde je al in de eerste helft. Deze keer ging het hun kant op. We willen allebei aanvallen en hoog druk zetten. Dat leidt vaak tot fouten en dat zag je ook wel in de wedstrijd. Uiteindelijk trekken zij aan het langste eind." Beide doelpunten van de Eindhovenaren vielen uit het niets. "Ze hebben het goed gedaan, dat kun je wel zeggen achteraf."

De teleurstelling was dan ook groot in de kleedkamer van de Rotterdammers. "Eerst de Champions League en nu dit, Het is topsport en je kan niet alles winnen, maar het is wel een teleurstelling. We moeten door en donderdag staat al weer een nieuwe wedstrijd voor de deur", doelt Timber op de aankomende wedstrijd van donderdagavond tegen FC Volendam.

Delen

Reacties

Misschien maar Geertruida zsm verkopen. Hij maakt veel fouten laatste tijd. Kan nog wel 4 namen noemen
Ja ik ben ook wel klaar met dat mag niet gebeuren als het dan toch weer gebeurt.
Als Feyenoorder doet het me pijn, maar de realiteit is volgens mij dat PSV vandaag iets beter was. Wel zag je in deze wedstrijd het gebrek aan geluk, dat Feyenoord over het algemeen treft. De bal tegen de lat is hiervan een voorbeeld.
Ik maak mij wel zorgen over Geertruida: Hij maakt voor zijn doen teveel fouten
Bepalende spelers zijn gewoon niet in vorm. Een kampioenschap verdedigen vereist een kwaliteit die deze jongens nog niet hebben, maar welke ze nu wel leren.
Psv was zeer matig vandaag, vaak ballen naar voren schieten en hopen dat die goed valt. Wij missen teveel kansen dan is t wachten tot het fout gaat.
Dat Slot zegt dat Feyenoord beter is dan vorig seizoen begrijp ik niet. Elke keer als het er echt op aankomt verliezen wij de wedstrijd .Zijn er meer die dat gevoel hebben ? Keek vorig jaar met meer tevredenheid.
Het grote verschil met vorig seizoen is dat het vaak net onze kant op viel en nu niet. Ook mis je de dreiging van idrissi en de aanwezigheid van orkun die echt heel bepalend was.
Inderdaad .Orkun verdiende natuurlijk zijn transfer. Op termijn gaat Milambo ons veel brengen. Hopelijk wat vers bloed .Dit jaar 2 de worden en succes in Europa .
Precies, gewoon champions league voetbal veilig stellen voor volgend seizoen en wat vers bloed erbij. Milambo wordt inderdaad echt een topper!
Dat Slot zegt dat Feyenoord beter is dan vorig seizoenbegrijp ik niet. Elke keer als het er echt op aankomt verliezen wij de wedstrijd
Over en uit. Nu nog hopen op de 2e plaats
Dat gezeik elke keer van dat mag niet gebeuren. Je weet van tevoren dat je deze dooddoener te horen krijgt. En nu maar kijken of na vier verloren partijen in een paar weken de onderlinge verstandhouding echt zo goed is als altijd beweerd is. Weer een baaldag dit.
Je leert meer van je fouten dan van wat je goed gedaan hebt. Als Slot en co ook over de grenzen van hun eigen visie (o.i.d.) durven te kijken, heb je aan een week als deze meer dan aan een gelijkspel louter omdat je twee keer de dekkingsfout niet maakt die nu wel gemaakt werd.
Ik vond Timber goed spelen, maar hij was zowat de enige die een beetje diepgang en een actie in huis had. Voorin hebben we een groot probleem, vooral op de vleugels missen we types als Bakayoko die een wedstrijd kunnen beslissen met een actie (en diepgang). Begrijp ook totaal niet waarom er interesse is in een derde rcv, terwijl we al Trauner, Beelen en Geertruida hebben. Er moet interesse komen voor betere vleugelaanvallers met restwaarde en een nieuwe rechtsback (als Read niet wordt doorgeschoven).
De wedstrijd LEEK beide kanten op te kunnen maar hij ging de kant op van de ploeg die in aanleg zowel o.b.v. individuele acties als o.b.v. combinatievoetbal de meeste kans had om hem hun kant op te laten gaan. Dat is niet leuk maar wel waar.
Timber wel weer onze beste speler!