hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Winnen voor onze eigen fans is het beste gevoel"

Van de redactie

Feyenoord heeft na de overwinning zondagmiddag tegen FC Twente drie belangrijke punten mogen bijschrijven. In eigen Kuip wisten de Rotterdammers met 2-0 te winnen dankzij doelpunten van aanvoerder Orkun Kökcü en David Hancko. Na de wedstrijd sprak de Slowaak voor de camera’s van ESPN.

Dávid Hancko was blij met zijn doelpunt en dat Feyenoord de nul wist te houden. “Ja natuurlijk, zeker na de afgelopen wedstrijden waarin we niet wisten te winnen. Nu we weer terug in eigen huis waren en wonnen voor onze eigen fans is het beste gevoel.”

Het team moest erg wennen aan het nieuwe systeem. “We hebben het geprobeerd en we kwamen ook wel tot een aantal kansen voor hun goal. In onze hoge pressie veroverde we niet de bal, dat maakte het moeilijk voor ons omdat we er niet echt op getraind hebben. Misschien wordt het over een paar maanden wel ons wapen, maar voor nu veranderde we weer terug omdat we meer op balbezit wilde spelen en dat hielp ons dus dat is goed.”

Het maakt de multifunctionele verdediger niet uit waar hij staat in het veld. “Het leek misschien niet zo, maar ik was niet bang om als linksback te spelen. Ik begon hier ook als linksback in mijn eerste wedstrijd en dat was wel een beetje uit mijn comfort zone, maar vandaag kon ik me er goed op voorbereiden. Ik denk dat het goed uitpakte vandaag.”

Delen

Reacties

Ik denk dat kampioen worden een veel fijner gevoel geeft. Als ze allemaal presteren als hij en Trauner dan komt dat wel goed.
Die Hancko kan volgens mij ook als verdedigende middenvelder uit de voeten als het moet. Wat een drive heeft die gast zeg. Maar Geertje deed het ook vrij aardig vandaag. Het oogde allemaal net iets stabieler en betrouwbaarder op onze eigen helft.
Geweldige aankoop. Die actie was fenomenaal en dan nog scoren.