slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Dit was het moment om het te proberen"

Van de redactie

Arne Slot liet zijn ploeg zondagmiddag anders starten dan gebruikelijk. Het 4-3-3 systeem werd verruild voor een 5-3-2 formatie. De Feyenoord-trainer was niet tevreden hoe het nieuw systeem uitgevoerd werd. Met Geertruida op het middenveld ging het uiteindelijk beter. In gesprek met ESPN geeft de oefenmeester aan dat hij niet tevreden was over de restverdediging.

“Ik denk dat de manier waarop wij op het veld stonden aanvallend aardig uitpakte. Dat we eigenlijk meteen een enorme kans kregen omdat wij meer mensen in de zestien brachten als dat we normaal hebben. Het idee om op deze manier te spelen was omdat we onze middenvelders hiermee meer kunnen laten aanvallen. Zodat de restverdediging met drie man dan goed staat, maar dat was niet aan de orde vandaag,” aldus Slot.

“Als we 4-3-3 spelen dan kunnen Quinten en Orkun minder aanvallen. Je ziet vandaag hoe het is als Orkun meer kan aanvallen. Dit was het moment om het te proberen. Het had na een minuut al goed uit kunnen pakken. We willen onze tegenstanders hoog onder druk zetten en juist omdat dat er niet uitkwam zijn we weer terug gewisseld naar 4-3-3,” sluit hij af.

Delen

Reacties

Het klopt uiteraard allemaal wel wat Slot zegt. Maar toch, bewijs je Giménez een dienst door hem uitgerekend zijn eerste basisplaats te gunnen bij een veldbezetting met twee spitsen? Dat betwijfel ik eerlijk gezegd. Danilo was dan een logischer keuze geweest.
Uitgaande van de klassieke 4-3-3 veldbezetting is het grote probleem dat de spelers voorin aan de zijkanten tot nu toe betrekkelijk weinig voor elkaar krijgen en het middenveld volop kwaliteit heeft maar uiterst onevenwichtig is samengesteld. Wat dat laatste betreft, kun je dus best een kritische noot kraken over het transferbeleid van de afgelopen zomer.
Ook lijkt het me wenselijk dat Slot voorin gewoon eens 3 of 4 keer met dezelfde spelers speelt op (min of meer) dezelfde positie. Nu staat er steeds weer een ander trio voor het onevenwichtige middenveld.
Dit zijn maar kanttekeningen en ik vind absoluut niet dat zware kritiek op zijn plaats is, maar ik zie nu al 9 Eredivisiewedstrijden en 3 Europaleaguewedstrijden gelegenheidsvoetbal. Dat is bij 12 wedstrijden in totaal te veel van het niet-goede.