Hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Winterstop geeft de tijd om te werken aan automatismen”

Van de redactie

David Hancko was een van de in totaal vijftien aanwinsten die deze zomer neerstreek in de Kuip. De Slowaak kijkt met een goed gevoel terug op de eerste seizoenshelft, zo vertelt hij in Hand in Hand

“Het was in het begin van het seizoen zeker een challenge, er zijn veel nieuwe spelers gekomen. Maar er staat een sterk elftal, met spelers die veel kwaliteit hebben”, zo omschrijft Hancko de zoektocht van Arne Slot naar de ideale opstelling. “We hebben ook echt heel goede wedstrijden gespeeld. Natuurlijk, ook mindere partijen zoals thuis tegen Fortuna. Het is een proces waar we in zitten en het belangrijkste is dat we als team naar elkaar toe groeien en stappen maken”.

Dat Feyenoord als koploper de winterstop ingaat en overwintert in de Europa League ziet Hancko als een enorme opsteker. “Daar moeten we op voortbouwen. De langere winterstop die er nu aankomt, geeft ons de tijd om te werken aan automatismen”.

Volgens Hancko was er voorafgaand aan het seizoen niet echt sprake van een voorbereiding. “Er zijn zoveel nieuwe spelers bijgekomen en door het volle programma was het tot nu toe voornamelijk toeleven van wedstrijd naar wedstrijd. Het voelt door deze onderbreking echt alsof we nu de eerste fase van het seizoen afsluiten. En nu kunnen we ons voorbereiden op de tweede fase”. In die tweede fase wacht in ieder geval een aansprekende tegenstander in de Europa League. Als je kijkt welke teams daar nu bij staan dan ben ik heel trots dat het is gelukt, ons in dat rijtje te scharen. Het is een mooi vooruitzicht. En ook in de competitie liggen er nog mogelijkheden”, zo kijkt Hancko tevreden vooruit.

De verdediger zegt zich thuis te voelen in de Kuip. “Ik denk dat mijn manier van spelen de supporters wel aanspreekt. Wat zo mooi is van onze fans is dat ze net zo hard juichen voor een passeerbeweging als voor een harde tackle op de bal. Dat is lang niet in alle stadions het geval. And hopefully I can fight for the club many, many more matches.” 

Delen

Reacties

Goede vent met een prachtige instelling!
Nog een goede voetballer ook 😉👍🏼