hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: “13 jaar lang hier naar uitgekeken”

Van de redactie

Quilindschy Hartman maakte zondagmiddag zijn officiële debuut voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Hij kreeg de voorkeur voor de linksbackpositie in de basisopstelling van Arne Slot. Hartman gaf voor de camera van ESPN aan trots te zijn maar dat het ook een lange weg was naar dit moment.

“Ik vond het geweldig. Na 13 jaar in de jeugdopleiding vandaag te mogen debuteren in de basis is denk ik hartstikke mooi. Het was niet ons beste spel, maar we hebben gewonnen. Ik ben blij met mijn debuut,” begint de 20-jarige Hartman.

Vorig seizoen kampte de talentvolle verdediger met een langdurige blessure. “Anderhalf jaar geleden zag de wereld er heel anders uit voor mij. Door een zware knieblessure en operatie was ik best ‘down’. Als ik dan zie hoe ik me weer omhoog heb gewerkt en hoe ik hier dan vandaag sta, kan ik denk niets anders dan trots zijn.”

In de voorbereiding had de vleugelverdediger het lastig met de intensiteit. “Het was vooral wennen aan de belasting maar vandaag vonden ze me gelukkig fit genoeg om te starten.” 90 minuten hield hij nog niet vol. “Ik kreeg na 70 minuten wel kramp. Ik denk dat het wel een voldoende was vandaag maar ik kan wel beter, aanvallend en met voorzetten bijvoorbeeld. Volgende keer ben ik er hopelijk gewoon weer bij,” sluit Hartman af.

Delen

Reacties

We mogen toch wel spreken van 'n uitstekend debut! Jammer voor hem dat hij 'n 'koppeltje' moest vormen met Idrissi [speelde dramatisch] en later met Dilrosun [opzoek naar eigen 'glorie']. Ik hoop voor hem dat hij nu lange tijd fit blijft en zich verder gaat ontwikkelen. Lopez kan aan de bak hahaha superrrrr Feyenoord!
Beviel me wel, veel initiatief, goede balbehandeling en niet bang in de duels incl een mooie interceptie. Interview na afloop ook heerlijk nuchter, zou zo maar de nr 1 LB kunnen worden.
Die gaat het maar uitvechten met Lopez, geen extra linksback meer nodig.
Sterke kerel, knap werk geleverd!.
Kun je goed erbij hebben deze man😁👍👍
Ik vond hem best wel goed ballen hoor. Qua spel lijkt hij best veel op zijn voorganger.