yv2022821yv2022821a1b05209

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Uiteindelijk is het dan belangrijk dat je goed verdedigt, en dat hebben we gedaan"

Ference

Feyenoord-trainer Arne Slot was na de moeizaam gewonnen wedstrijd tegen RKC gematigd tevreden. De rommeligheid met fitheid en transfers binnen de selectie zorgden er volgens hem voor dat het niet altijd even leuk was om naar te kijken. Daarentegen was de trainer erg tevreden over het verdedigende aspect en voorspelde hij beter veldspel voor de komende weken. In gesprek met ESPN blikte trainer Arne Slot terug op de overwinning in Waalwijk: 

Op de vraag of Slot de Polonaise loopt, antwoordt Slot: “Nee…, Nee, dat is een understatement. Het vinkje achter de overwinning in deze fase van het seizoen, die rommelig is, is helder, als ik het zo mag noemen. Echt heel veel spelers die weggaan, echt héél, héél, héél veel. We hebben het niet alleen over die vier grote transfers, maar er zijn er wel 15 of 16 weggegaan die in de Conference League finale bij ons waren. Nou dan komen er jongens bij, die moeten ook weer terugvliegen om een Visa op te halen. Dus jongens die later in het seizoen bij ons komen en dat zie je vandaag ook die het niet of een volledige wedstrijd vol kunnen houden. Dus het is heel erg rommelig en dat heeft er denk ik ook mee te maken dat het denk ik ook niet heel leuk is om naar te kijken. Maar dan is het belangrijkste dat je de nul houdt, dat is het minste wat je kan doen als je dus aan de bal nog niet zo goed bent. Wat denk ik vandaag ook heel belangrijk was, was dat we hele goede invallers hadden die de wedstrijd in ieder geval in ons voordeel hebben kunnen beslissen.”

Terugkomend op de wissels: “Orkun had dus last, Ousama zat denk ik niet zo heel goed in de wedstrijd. Dat gold niet alleen voor hem, dat gold voor vrij veel spelers. En dan heb Patrik die tot op heden een goede indruk maakte.”
 
Op de vraag waarom de trainer niet startte met Wålemark, legde Slot uit: “Omdat ik het vorige week met een linkspoot op linksbuiten en een rechtspoot op linksback erg stroperig vond. We zijn de hele week bezig geweest met het samenspel over de zijkant, wat op de training best goed ging moet ik zeggen, maar vandaag helemaal niet. Ousama vroeg de bal te laag, we verplaatsten de bal veel te langzaam…” Even later gaat de trainer hierop verder: “Over het algemeen in het moderne voetbal wat je heel vaak ziet, een rechtsbenige linksbuiten met een overlappende back, in ieder geval het voetbal was ik heel erg graag speel. Wat het aller belangrijkste is, is dat als je nog niet zo goed speelt, zonder bal alles geeft. En ik vind dat ze dat doen. Dan is het belangrijk dat we 7 punten hebben uit 3 wedstrijden, dat is er uiteindelijk eentje meer dan vorig jaar uit drie. Dat wij de komende weken beter gaan spelen durf ik wel te voorspellen.”

Delen

Reacties

Eens met Slot! Er werd weinig weggegeven ondanks de 'dreiging' af en toe van RKC. Trauner was weer geweldig! Wat 'n aankoop is dat ook. Ook Rasmussen vond ik zijn eerste degelijke wedstrijd spelen, deed weinig verkeerd en kan zich ontwikkelen tot 'n prima backup voor Hancko. Hartman vond ik voor 'n debutant goed spelen waarbij hij de pech had om eerst met Idrissi en later met Dilrosun te moeten spelen. Ik kijk uit naar Igor Paixao als koppeltje op links. Geertruida speelde voldoende ondanks dat hij op 3 [!] verschillende posities moest spelen. Begon als RB na rust als CMV, om te eindigen als LB. Waar ik me wel 'n beetje aan stoor is dat niemand Bijlow schijnt te zijn opgevallen??? Speelde foutloos, nagenoeg dan m.n. spelhervattingen kunnen beter, en had 'n cruciale safe in de extra tijd die werkelijk iedereen van de geweldige 'analisten' hebben gemist! Want voor 'n bal die voorlangs gespeeld word krijg je geen corner ...
Trauner stond inderdaad te heersen in de defensie, won geloof ik 95% van zijn duels. Ook Rasmussen heeft behoorlijk wat ballen weten weg te koppen. Geertruida was minder en Hartman natuurlijk een verdienstelijk debuut, wat mij betreft volgende week opnieuw een basisplaats.

Desondanks vond ik het vandaag wel meer geluk dan wijsheid dat het vandaag niet 1-1 werd. Als die nog was gevallen had dat eerlijk gezegd volkomen terecht geweest.
Kijk, daarom heb ik er vertrouwen in. Het is overleven de eerste maand. Komt goed