hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Als klein kind kijk je ernaar, en nu sta je er zelf"

Twan

Quilindschy Hartman debuteerde gisterenavond net als vele andere Feyenoorders in de Champions League. De linksachter speelde de gehele wedstrijd tegen de Schotten, en reageerde na afloop voor de camera van RTL7.

Het Champions League-debuut was een magisch moment voor de 21-jarige Hartman: "Als klein kind kijk je ernaar en nu sta je er zelf. Een hele mooie avond en het smaakt naar meer." De instart van de Champions League-hymne was een speciaal moment voor de linkervleugelverdediger "Ik vond het jammer dat de Celtic-fans er doorheen floten, maar ik pakte wel even het moment om te beseffen waar we waren."

Hartman liep bij Feyenoord de gehele jeugdopleiding door, en wist zich vorig seizoen tot vaste waarde te bewijzen.  "Twee jaar geleden speelde ik in Onder 21, om dan nu hier te staan in een volle Kuip tijdens de Champions League, daar kan je alleen maar van genieten." 

Quilindschy zag dat Feyenoord het in de eerste helft lastig had tegen de kampioen van Schotland. "In het begin leek het misschien alsof we een beetje zenuwachtig begonnen. Als ik voor mezelf spreek, had ik een beetje onderschat hoe snel ze bij je voet zijn, dat is wel anders dan in Nederland." Ook Slot zag dat het spel in de eerste helft onrustig oogde, en sprak zijn ploeg in de rust aan. "De trainer zei dat het een beetje leek alsof we onder de indruk waren en dat we dat gewoon los moesten laten. Zonder bal waren we agressief en fel, maar aan de bal moesten we wat meer rust nemen."

"In de tweede helft ging het beter, het ging makkelijker tegen tien man, en later negen. Het werd een relatief makkelijke overwinning. Het was even anders in de manier van druk zetten, daar moesten we even in komen. Calvin maakte een goede goal vlak voor rust." Uiteindelijk houdt de linksachter een goed gevoel over aan de wedstrijd. "Op dit niveau is het, denk ik, het belangrijkste dat we weinig kansen tegen hebben gekregen, en we hebben genoeg kwaliteit om altijd kansen te creëren. We hadden ook nog een paar afgekeurde goals."

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties